LES CLAUS D'AVUI

Les incògnites per resoldre de la sentència i altres notícies del dia

presos

presos

1
Es llegeix en minuts

Aquestes són les notícies que has de conèixer avui per estar al corrent de l’actualitat:

1. Calma tensa a l’espera de la sentència, de la qual s’ha sabut que condemnarà per sedició els líders del procés. La filtració ha provocat el malestar del jutge Manuel Marchena. A l’espera que es publiqui la sentència, aquestes són les incògnites que queden per resoldreLa decisió del Suprem pot comportar una reforma legal.


 2. Les mobilitzacions com a resposta a la sentència són una de les incògnites d’aquests dies. El cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha advertit que la policia catalana complirà les ordres judicials. Els agents tenen clar que no volen un altre 1-O.

3. S’agreuja el conflicte al nord de Síria després de la invasió turca. Ramón Lobo analitza la situació en aquest article: Síria, la traïció als kurds, un regal a l’Estat Islàmic. A la frontera turcosíria s’està vivint un nou èxode.

Notícies relacionades

4. La contra del dia: Núria Navarro entrevista Xavier Amatriain, autor de l’algoritme de recomanació de Netflix: «La intel·ligència no és el que ens defineix com a humans».

5. Un altre cop amb l’estat de l’educació, el britànic Alex Beard defensa que «hauríem de canviar els exàmens i l’avaluació».