Toni Comín crida a buscar el desgast econòmic de l'Estat i altres notícies que has de saber avui

zentauroepp46178656 l exconseller de salut toni com n durant la presentaci  del 190408085806

zentauroepp46178656 l exconseller de salut toni com n durant la presentaci del 190408085806 / Natalia Segura

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar al corrent de l’actualitat:

1) Entrevista d’EL PERIÓDICO a Toni Comín a Brussel·les a pocs dies de la sentència del procés. L’exconseller defensa «veritats incòmodes» per avançar, segons el seu parer, cap a la independència. Una és que «s’ha de buscar el desgast econòmic de l’Estat».


2) Els nens catalans rebran educació sexual des dels 3 anys. El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha anunciat que «en tres anys tots els centres públics tindran integrada l’educació afectivosexual», que els alumnes rebran des de P3 fins a quart d’ESO.


3) El Govern podrà apujar les pensions per decret. La ministra de Treball, Magdalena Valerio, ha assegurat que «el més raonable» és que les pensions pugin el 2020 tenint en compte una mitjana anual de l’IPC, tot i que ha ressaltat que «s’haurà de decidir quan arribi el moment oportú». Les eleccions del 10-N han agitat el debat.


Notícies relacionades

4) Les negociacions del ‘brexit’, a punt del col·lapse. El president del Consell Europeu, Donald Tusk, acusa el primer ministre britànic d’iniciar un «estúpid joc de culpes». Després d’una conversa telefònica entre Boris Johnson i Angela Merkel, Londres veu «essencialment impossible» un acord. El dèficit públic britànic pot disparar-se fins al 90% del PIB si es produeix la sortida per força.


5) Simone Biles ja és la gimnasta més premiada de la història.  La quàdruple campiona olímpica a Rio va conduir els Estats Units al seu cinquè títol mundial per equips consecutiu, amb què iguala un rècord que estava en poder de Romania des de finals de la dècada dels 90. Amb el triomf per equips, Biles suma la seva 21a medalla en els Mundials (15a d’or).