Prop d'un centenar

Neixen a la platja de Castelldefels les primeres tortugues babaues de la temporada | Vídeo

Es calcula que la posta dels ous va tenir lloc la primera setmana d'agost, en plena temporada d'estiu

egn1nwlwoaejp1l

egn1nwlwoaejp1l

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat ha confirmat aquest diumenge el primer niu de tortuga babaua (caretta caretta) de la temporada al litoral català, concretament a la platja de Castelldefels (Barcelona).

Segons ha informat avui el Govern català en un comunicat, pels rastres trobats a la sorra de la platja s’estima que ja han nascut prop d’un centenar de tortugues que han arribat al mar i s’espera que en les pròximes hores acabin de néixer la resta de tortugues dels ous que queden dins del niu.

La tarda del diumenge personal tècnic es va desplaçar a la zona per establir un perímetre de protecció del niu i han trobat una desena de tortugues nounades que s’encaminaven al mar.

Aquestes tortugues s’han traslladat a les instal·lacions de la Fundació CRAM, per fer un estudi genètic i un seguiment de la seva salut.

Es calcula que la posta dels ous va tenir lloc la primera setmana d’agost, en plena temporada d’estiu, i que ara, 60 dies després, les tortugues han començat a néixer.

Notícies relacionades

La temporada passada es van localitzar quatre nius diferents a Mataró i Premià de Mar (Barcelona) i també a Cambrils (Tarragona)