LUDOPATIA INFANTIL

La Policia detecta 28 menors en el seu primer control de les sales de joc

«És inviable posar un policia a cada porta d'una sala», avisa el responsable de l'operació

undefined46541075 madrid 14 01 2019  sociedad   reportaje sobre la ley del jue190116133423

undefined46541075 madrid 14 01 2019 sociedad reportaje sobre la ley del jue190116133423 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Policia Nacional ha detectat la presència de 28 de menors en la seva primera campanya de control d’accés a sales de jocs a tot Espanya, un sector que defineix com a «hiperregularizat» i amb el qual existeix una «col·laboració total» per combatre aquesta problemàtica. «És inviable posar un policia a cada porta d’una sala», ha avisat Javier Molinera, cap de la Secció de Control de Jocs d’Atzar de la Policia Nacional.

La reflexió l’ha realitzat aquest responsable policial en una roda de premsa en el Complex de Canillas, on s’ha informat dels resultats de la primera operació en el marc de la campanya ‘Two action days’ de prevenció de la presència de menors en sales de joc i apostes. En l’acte també hi ha participat Tomás Francisco González de la Oliva, cap de la Unitat Central de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV).

Han sigut 28 els menors identificats en dos dies i quatre persones més han sigut detingudes per tenir requisitòries judicials en el marc d’aquesta operació desenvolupada a tot Espanya (excepte el País Basc), comptant amb la col·laboració de la Policia Foral de Navarra i els Mossos d’Esquadra. «28 menors no són ni molts ni pocs», ha assenyalat Javier Molinera, que ha evitat l’«alarmisme» per posar èmfasi en la importància de l’educació i més implicació de pares i tutors.

Tolerància zero

Segons aquest comandament, la Policia manté «tolerància zero amb la presència de menors en sales de joc», tot i que remarcant que l’operatiu s’ha basat en visites i no en «batudes ni inspeccions». L’acció policial ha inclòs 2.000 dels 3.000 salons de jocs. A València s’han identificat sis de menors i a Madrid, quatre; tot i que en aquesta última regió s’ha denunciat la presència de 55 persones sense documentació.

En total, s’ha localitzat la presència de 184 majors d’edat indocumentats, al verificar la identitat dels adults presents als salons de joc per tal d’evitar que aquelles persones que s’han autoprohibit el joc tinguin accés a aquest tipus d’establiments.

Notícies relacionades

S’han realitzat 1.881 visites a salons de joc de tot Espanya i aixecat 220 actes –en alguns casos per la presència d’armes curtes–, i s’ha traslladat a les inspeccions de les diferents comunitats autònomes en què ha sigut valorat com «el primer i el més gran desplegament policial» per combatre la presència de menors en sales de joc.

Els paràmetres comuns de la normativa sobre el joc, regulada per les Comunitats Autònomes, estableixen que els menors de 18 anys no poden participar ni en el joc ni en les apostes que es desenvolupen en aquest tipus d’establiments.