RESCAT DE LA GUÀRDIA CIVIL

Dos avis i els seus tres nets ferits en l'incendi d'un pis a Pineda

La dona està greu i va ser traslladada en helicòpter a l'hospital de la Vall d'Herbrón

Un agent de l'institut armat es va adonar de l'incendi i es van mobilitzar diversos companys

whatsapp-image-2019-09-29-at-145859

whatsapp-image-2019-09-29-at-145859

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

Cinc persones, dos avis i tres nets, han resultat ferides aquest diumenge en l’incendi d’una vivenda de la localitat barcelonina de Pineda de Mar (Maresme). La dona està greu, segons han informat els Bombers de la Generalitat

Els fets han tingut lloc sobre les vuit del matí al segon pis de l’immoble ubicat al número 298 del carrer de Garbí de la localitat, on per causes que s’investiguen ha cremat la cuina-menjador. Un agent de la Guàrdia Civil de la caserna de Calella, que es troba a prop de la finca, s’ha adonat que hi havia foc a la vivenda i que de l’interior sortia una espessa columna de fum negre. Immediatament, ha donat la veu d’alarma, i s’han mobilitzat els companys que es trobaven en aquell moment a les dependències de l’institut armat. El grup ha agafat una maça i ha acudit al lloc del succés.

A l’arribar al segon pis de l’edifici, els guàrdies civils han sentit una dona que sol·licitava auxili des de l’interior, cridant que dins hi havia nens petits. Amb l’ajuda d’una patrulla de la Policia Local de Calella i un veí de l’edifici, els guàrdies civils han fet caure la porta amb una maça i han rescatat dues de les cinc persones que es trobaven a la vivenda. Al cap de poca estona, efectius de Bombers de Pineda de Mar i Mataró, que s’havien traslladat al lloc, han aconseguit salvar les altres tres persones que queden a l’interior del pis: l’àvia i dos nens.

Cremades i inhalació de fum

Notícies relacionades

La ferida més greu és la dona, que ha patit serioses cremades als braços; l’avi es troba en estat menys greu per inhalació de fum, i tres menors també per inhalació de fum. L’àvia i dos dels menors han sigut traslladats en helicòpter a l’hospital de la Vall d’Hebrón de Barcelona, mentre que la resta dels afectats han sigut evacuats al mateix centre en ambulància.

En l’incendi hi han intervingut, a més dels efectius de la Guàrdia Civil i la Policia Local de Calella i Pineda de Mar, vuit dotacions de Bombers i dels Mossos d’Esquadra, que són qui s’està encarregant de la investigació.