El Suprem vol dictar la sentència de l'1-O entre el 10 i el 14 d'octubre i altres notícies del dia, en un minut

zentauroepp48355529 politica  manuel marchena190601210937

zentauroepp48355529 politica manuel marchena190601210937 / Tribunal Supremo

1
Es llegeix en minuts

Aquestes són les notícies que heu de conèixer avui per estar al corrent de l’actualitat:

1. El Tribunal Suprem vol dictar la sentència del judici del procés entre el 10 i el 14 d’octubre, abans de l’aniversari de l’afusellament de Companys. En el pla polític, Torra guarda les seves cartes fins a conèixer la sentència. 


2. Dos CDR detinguts reconeixen que van manipular explosius Els activistes volien «fer soroll» de cara al segon aniversari de l’1-O. Els detinguts declaren avui davant del jutge de l’Audiència Nacional que porta el cas.


3. Errejón es llança a la pugna amb Iglesias. L’exsecretari de Podem treu Més País com a nova marca electoral i es disposa a pactar un govern progressista. Aquest dijous, el CIS publica el primer baròmetre electoral després de la investidura fallida.

Notícies relacionades

4. Trump contraataca davant del seu ‘impeachment’. La conversa filtrada del president dels EUA amb el d’Ucraïna revela el seu abús de poder al demanar que investiguessin el seu rival polític Joe Biden. Aquesta és la transcripció facilitada per la Casa Blanca d’aquesta conversa.

5. Rastreig agònic al Besòs. Els equips de rescat mantenen la recerca del nadó que va ser llançat al riu Besós pel seu pare, de 16 anys. El jove ha sigut acusat d’assassinat i ingressat en un centre de menors. Ell i la mare del nadó van ocultar l’embaràs i dilluns van reservar una habitació d’hotel per donar a llum.