TEMES DESTACATS

Operació contra independentistes que preparaven actes violents i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp45689773 barcelona  barcelon s  30 10 2018   deportes    la guardia c190314155742

zentauroepp45689773 barcelona barcelon s 30 10 2018 deportes la guardia c190314155742 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui per començar el dia informat:

1) Operació en marxa de la Guàrdia Civil contra independentistes que preparaven actes violents. La batuda, ordenada pel jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón, s’està desenvolupant en municipis com ara Sabadell, Cerdanyola i Mollet del Vallès.


2) L’ONU inaugura avui la cimera sobre la crisi climàtica. Ho fa sense Trump, que no assistirà a l’assemblea, i amb una crida als caps d’Estat i de Govern perquè actuïn amb ambició per preservar el clima. Un moment destacat de la reunió serà la intervenció de Greta Thunberg, la jove sueca impulsora del moviment contra l’escalfament global. Una altra intervenció esperada serà la de Pedro Sánchez, debilitat a casa però reputat a l’ONU.


3) Aquest dilluns conclou la legislatura, la qual cosa automàticament provocarà la dissolució de les Corts. Dimarts el BOE publicarà la convocatòria de les eleccions del 10-N. En les últimes hores una nova candidatura s’ha sumat a la cursa electoral: el partit d’Errejón aposta per presentar-se al 10-N. Els militants de Más Madrid voten de manera unànime que el portaveu del partit a l’Assemblea de Madrid es presenti a les eleccions generals.  

Notícies relacionades

4) El Suprem avalarà aquest dimarts l’exhumació de Franco. La clau de la deliberació és determinar el nou emplaçament de les restes del dictador La Sala ha de decidir si preval el dret de la família o l’interès general al·legat pel Govern de Sánchez

5) Nit de gala a Los Angeles. ‘Joc de trons’ s’emporta l’Emmy a millor sèrie dramàtica i ‘Fleabag’ arrasa en comèdiaConsulta aquí la llista de guanyadors. Així han lluït les estrelles a la catifa vermella.