violència contra les dones

Detinguts tres individus a Bilbao acusats d'una violació en grup

Estan acusats també de retenir la dona durant dos dies dins d'un pis

Un quart home que també va ser inicialment arrestat ha sigut posat en llibertat

undefined11288883 bi04  lekeitio  vizcaya   07 09709   un agente de la ertzain180821212213

undefined11288883 bi04 lekeitio vizcaya 07 09709 un agente de la ertzain180821212213 / ALFREDO ALDAI

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres homes, d’entre 33 i 36 anys d’edat, estan arrestats després de ser acusats de violar i retenir una dona en un domicili de Bilbao. Un quart home que també va ser detingut inicialment ha sigut posat en llibertat, segons ha informat el Departament basc de Seguretat. Pel que sembla, els fets es van iniciar divendres a la nit, dia 20, a una vivenda del barri d’Atxuri, al centre de la capital biscaïna, i va ser la tarda d’aquest diumenge quan la víctima va interposar denúncia per una presumpta agressió sexual i detenció il·legal.

L’Ertzaintza va detenir poc després quatre homes, uns dels quals va ser posat en llibertat. Els altres tres individus es troben en dependències de la Policia basca a l’espera de passar a disposició judicial. L’Ajuntament de la ciutat ha expressat aquest dilluns la seva «màxima condemna i la seva més profunda indignació» per l’agressió masclista i ha instat a tota la ciutadania «a no ser còmplice de cap tipus d’agressió sexista i, per tant, a mantenir una actitud de tolerància i impunitat zero».

Al text, el consistori bilbaí ha expressat la seva condemna per un delicte que suposa, assegura un «atemptat a la integritat física i moral i, en conseqüència, una greu i intolerable vulneració de tots els drets humans».

En aquest sentit, l’ajuntament mostra el seu «rebuig i incomprensió» per aquests fets, i ha transmès el seu «més sincer recolzament a la dona, així com al seu entorn proper». La declaració aprovada recorda als bilbains que «agressions sexuals i sexistes com aquesta són un reflex més de la violència masclista que es produeix en la societat i en la vida quotidiana», tant en l’àmbit privat com en el públic i «rebutja qualsevol tipus de conducta no respectuosa cap a les dones, des dels gestos i actituds sexistes fins a les agressions més extremes».

Notícies relacionades

Per això, l’ajuntament, «en el seu compromís per aconseguir una societat bilbaina justa i igualitària», insta tota la ciutadania a «no ser còmplice de cap tipus d’agressió sexista i, per tant, a mantenir una actitud de tolerància i impunitat zero». El text recorda que tots s’han de posicionar «activament» davant de qualsevol expressió de violència contra les dones, «denunciant-la, no consentint-la, no quedant-se en silenci» i mostrant recolzament als qui l’hagin patit; en definitiva, han destacat, «adoptant una responsabilitat individual i col·lectiva davant les agressions masclistes».

Així mateix, afegeix que el consistori participarà en els actes de repulsa convocats per aquesta agressió i posa a disposició de la víctima els serveis municipals del Programa d’Atenció i Prevenció en Violència de Gènere a fi de prestar una atenció «integral i especialitzada».