CIMERA CLIMA ONU

Colau: «Se'ns convida perquè a Barcelona prenem accions concretes»

L'alcaldessa presenta en la cita climàtica de l'ONU mesures adoptades per la ciutat

Es declara impressionada per Thunberg i més pròxima a l'activista que a caps d'estat

zentauroepp50023601 ada colau190923214629

zentauroepp50023601 ada colau190923214629

1
Es llegeix en minuts
I. N.

Poc després d’escoltar en directeGreta Thunberg en la Cimera d’Acció Climàtica de l’ONU Ada Colau, encara es declarava impactada per la intervenció de l’adolescent, «pel que transmet i per des d’on ho diu, com una generació enfadada i profundament decebuda per haver de fer d’adulta». L’alcaldessa de Barcelona assegurava també sentir-se més a prop de l’activista sueca que dels representants d’estats amb els quals es feia. I connectava els seus missatges: «No és suficient impulsar pedaços, calrevisar un sistema econòmic que no funciona i ha de canviar, i Barcelona vol ser sòcia per fer-ho com més aviat millor», deia.

Colau ha sigut convidada per l’ONU per atendre aquesta reunió de dilluns i, com a copresidenta de l’organització paraigua Ciutats i Governs Locals Units (CGLU), inaugurar dimarts una altra cimera on es reuneixen les grans urbs. I ja aquest dilluns ha ofert una roda de premsa juntament amb el president de Costa Rica, el governador de Califòrnia i la ministra de medi ambient d’Alemanya.

Notícies relacionades

«Se’ns convida perquè a Barcelona prenem accions concretes»,ha explicat Colau, que ha delineat davant de la premsa internacional algunes d’aquestes accions, des delPla Clima a la Zona de Baixes Emissions passant per Barcelona Energia o les«superilles». 

La mandatària municipal també ha recordat que les ciutats estan«infrafinançades, gairebé no tenen competència normativa ni accés als fons».Ha apostat per empènyer els estats a«compartir governança».I en declaracions ja a la premsa catalana, ha urgit a noves col·laboracions entre diferents nivells de govern, per exemple, per reduir les emissions del port (controlat per Madrid i sota gestió de la Generalitat) o contenir el creixement de l’aeroport. «Estem parlant d’un canvi de model en el que necessitem molt la Generalitat i l’Estat»,ha dit l’alcadesa, reconeixent que «el clima d’inestabilitat política dels últims temps no hi ajuda».