TEMES DESTACATS

Una altra llarga migdiada electoral i altres notícies que has de saber avui

hemiciclo-del-congreso-vacio-una-vez-que-los-diputados-han-abandonado-sus-escanos-1569084573896

hemiciclo-del-congreso-vacio-una-vez-que-los-diputados-han-abandonado-sus-escanos-1569084573896

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui per començar el dia informat:

1) Una altra llarga migdiada electoral. La imminent dissolució de les Corts deixa sense efecte iniciatives rellevants que estaven en tràmit. Els ‘vells’ comptes de Montoro continuaran vigents el 2020 per la incapacitat dels polítics per pactar.


2) Guterres i Greta obren la primera cimera juvenil del clima de l’ONU. El secretari general aplaudeix els adolescents pel seu impuls i lideratge davant de la crisi climàtica. L’adolescent sueca, que parlarà en la cimera general de dilluns, cedeix el seu temps a altres activistes.


3) Israel, un Estat cada vegada més religiós i més nacionalista. En els últims anys, l’extrema dreta nacional-religiosa ha anat guanyant pes en la política israeliana amb ajuda de Netanyahu. L’erosió de les institucions democràtiques podria agreujar-se si les forces extremistes tornen a governar.

Notícies relacionades

4) Els hereus de la Mercè. Un grup de joves va netejar de plàstics el Bogatell després del primer gran concert de les festes de Barcelona. «No havia vist aquesta actitud de responsabilitat en 20 anys de servei», afirma el cap de neteja urbana.


5) El Barça és un caos. El Granada despulla un equip apàtic i depressiu que es converteix en un parrac quan surt del Camp Nou.