26 detinguts

Cop a dues bandes que subministraven droga a narcopisos de Barcelona

Les xarxes, establertes a la capital catalana, traficaven amb heroïna i cocaïna

heroina / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desarticulat a Barcelona dues organitzacions dedicades al tràfic internacional d’heroïna, han detingut 26 persones de diferents nacionalitats i han intervingut més de 70 quilos d’aquesta droga de gran puresa.

La investigació que ha permès desarticular aquestes dues bandes delictives es va iniciar al detectar-se un important increment en els intents d’introducció d’heroïna a Espanya a través de l’aeroport del Prat en els últims dos anys, segons informa el Ministeri de l’Interior en un comunicat.

La droga era distribuïda després entre petits traficants, que l’adulteraven per multiplicar-ne la quantitat i que la venien als toxicòmans majoritàriament als narcopisos del barri del Raval de Barcelona. barri del Raval de Barcelona

Actuaven de manera similar

Les dues organitzacions criminals operaven independentment l’una de l’altra, però els capitostos en els dos casos eren d’origen pakistanès.

En l’operació, denominada Season-Santa Cruz, hi han col·laborat també policies d’altres països com la República Txeca, Holanda i Bolívia, amb els quals s’ha intercanviat informació.

La manera d’actuar de les dues bandes era similar, ja que introduïen la droga a Espanya a través de ‘maleters’ o ‘drivers’ de nacionalitat pakistanesa que captaven prèviament.

En un primer moment, es dedicaven només al tràfic d’heroïnanomés al tràfic d’heroïna, però en el seu «afany d’expansió» van començar també a introduir cocaïna.

Detencions internacionals

Una d’aquestes dues organitzacions, la de més potencial operatiu, estava «perfectament estructurada» en tres cèl·lules diferenciades amb unes competències «molt definides»: una es dedicava a la captació de personal; una altra, al tràfic internacional d’heroïna, i l’última, al de cocaïna.

Notícies relacionades

Durant el desmantellament d’aquestes dues organitzacions criminals establertes a Barcelona, s’han realitzat cinc escorcolls a les províncies de Barcelona i València, i s’han detingut 26 persones pels delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal a Barcelona, València, Madrid, Praga (República Txeca) i Amsterdam (Holanda).

20 dels 26 detinguts, de diverses nacionalitats –pakistanesa, espanyola, boliviana, equatoriana, colombiana i dominicana–, han ingressat ja a la presó

Temes:

Narcopisos