Masclisme condemnat

Sis mesos de presó per haver dit «porques» i «gamberres» a les manifestants del 8-M

Els tres condemnats van gravar un vídeo amb improperis que s'han considerat un delicte de lesió a la dignitat

machistassevillanos

machistassevillanos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Jutjat Penal número 1 de Sevilla ha condemnat a 6 mesos de presó i una multa de 1.080 euros tres homes per cometre un delicte de lesió a la dignitat per raó de gènere al gravar un vídeo en el qual deien «porques» i «gamberres» a les assistents a la marxa del 8 de març del 2018.

La Fiscalia de Sevilla sol·licitava 10 mesos de presó i 3.600 euros de multa per a B. L. G., A. V. R. i I. J. V. O., però hi ha hagut acord de conformitat abans de la vista oral, prevista per a aquest dimarts, i tant els acusats com el Ministeri Públic han acceptat una rebaixa de les penes inicials, segons ha avançat ‘Diario de Sevilla’.

Segons els fets recollits en l’escrit d’acusació, reconeguts pels tres acusats, es trobaven el 8 de març del 2018 a la plaça Nueva de Sevilla, on se celebrava una manifestació pel Dia de la Dona, i van idear una gravació.

Àmpliament difós

En el vídeo, realitzat per B. L. G., apareixien A. V. R. i I. J. V. O. dient: «Aquí, des de la televisió Pirindola, passant una ‘jartá’ de fred a la plaça Nueva amb totes aquestes porques que no treballen; vegin, vegin, totes; el que cal fer és fregar més. Són unes gamberres».

Segons el Ministeri Públic, el vídeo va ser pujat a un grup de WhatsApp anomenat La Melva, que tenia 18 participants, i un d’ells, sense identificar, el va difondre.

Al final va ser pujat a les xarxes socials per un usuari de Twitter que pretenia denunciar aquest comportament i va obtenir 227.000 visualitzacions.

Notícies relacionades

Per la Fiscalia, els fets eren constitutius d’un delicte de lesió a la dignitat per raó de gènere, per això va sol·licitar 10 mesos de presó i una multa de 3.000 euros per a cadascun dels tres acusats, a més d’inhabilitació durant cinc anys per exercir «professió o ofici educatius en l’àmbit docent, esportiu i de temps lliure».

El Ministeri Públic ja va estimar en el seu escrit de qualificació l’atenuant de confessió, perquè tots tres «han reconegut la realitat dels fets des del primer moment», i també va reclamar«l’eliminació de totes les publicacions» en què aparegui el vídeo. 

Temes:

Masclisme