Operació de la Guàrdia Civil

Nou cop al 'Messi' de l'haixix, el traficant més important del sud d'Europa

Amb aquesta operació la Guàrdia Civil ha desarticulat una de les organitzacions més importants que actuava al riu Guadalquivir

desarticulada la red de narcotraficantes liderada por el messi del hachis / periodico

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha desmantellat una organització criminal, assentada a les províncies de Sevilla i Cadis, dedicada a la importació des de l’Àfrica d’importants quantitats d’haixix, i liderada pel narcotraficant del Camp de Gibraltar Abdellah el Haj Sadek el Menbri, conegut com el ‘Messi’ de l’haixix del Camp de Gibraltar Abdellah el Haj Sadek el Menbri, . Està considerat el traficant d’haixix més important del sud d’Europa. 

Segons ha informat en un comunicat, en el marc de l’operació Cansino-Lanas, s’ha procedit contra 78 persones, i confiscat més de sis tones d’haixix, 5 embarcacions, 17 vehicles, 480.000 euros en efectiu, 6 armes, i s’ha desmantellat una drassana que construïa embarcacions semirígides.

Amb aquesta operació la Guàrdia Civil ha desarticulat una de les organitzacions més importants que actuava al riu Guadalquivir, filial d’una altra organització ubicada al Camp de Gibraltar, amb el recolzament de la Policia de Gibraltar, segons la nota.

El febrer passat Salvament Marítim va rescatar tres persones en una embarcació en perill d’enfonsar-se i, al trobar-se a prop de Gibraltar, l’embarcació va ser recuperada per les autoritats gibraltarenyes, juntament amb 84 farcells d’haixix (2.500 quilos) que havien llançat al mar per evitar ser detinguts.

Amb la col·laboració de la Royal Gibraltar Police, es va saber que un dels rescatats era l’home de confiança del líder de l’organització més important de narcotràfic a les costes d’Andalusia.

L’organització liderada per A.H.S.M, conegut com el ‘Messi’ de l’haixix, que, a causa de la pressió exercida per Guàrdia Civil, es va aliar amb el denominat clan de ‘Los Lanas’, que operaven pel riu Guadalquivir, i que la Guàrdia Civil ja havia detectat l’estiu passat.

Aquest clan, liderat per dos germans, tindria dos subgrups: un d’encarregat de seguretat i logística i un altre que s’encarregaria dels mecànics i posada al punt d’embarcacions.

Nombrosos registres

També utilitzaven una nau ubicada a Isla Mayor, amb importants mesures de seguretat, i dues més a Pilas, a Sevilla, i a Villanueva del Trabuco, a la província de Màlaga.

En aquesta última, dedicada a la construcció d’embarcacions, estaven fabricant les conegudes «gomes», segons la nota.

Es van fer registres a 25 domicilis i naus a les províncies de Cadis, Sevilla i Màlaga, on es van confiscar 6.060 quilograms d’haixix i 5 embarcacions d’alta velocitat, valorades en 1.500.000 euros, 17 vehicles dels quals cinc havien sigut prèviament, 480.000 euros en efectiu, quatre armes curtes i dues de llargues (una d’aquestes un subfusell) i s’han bloquejat 94.000 euros en 20 comptes bancaris.

A més, s’ha desmantellat una drassana que, amb aparença legal, construïa embarcacions semirígides.

En total, a Sevilla i Cadis la Guàrdia Civil ha procedit contra 78 persones (70 homes i 8 dones) per delictes de pertinença a organització criminal i narcotràfic, i ha interposat una Ordre de Detenció Internacional al capitost de l’organització ubicada al Camp de Gibraltar de què depenia el Clan de «Los Lanas».

A més, s’han emès 15 ordres de crida i cerca contra altres membres de l’organització.

Blanqueig

També s’investiga 24 persones per un delicte de blanqueig de capitals procedents del narcotràfic i una persona jurídica utilitzada per a la comissió del delicte.

Es tracta d’una xarxa de persones assentades a Algesires i La Línea de la Concepción, dedicades a la introducció en el sistema financer legal d’importants quantitats de diners procedents del trànsit internacional de drogues.

Notícies relacionades

La Guàrdia Civil els ha bloquejat desenes de comptes bancaris i ha intervingut catorze vehicles, tres embarcacions i sis vivendes, ubicades a Algesires, tot això valorat en més de tres milions.

A més, s’investiga una empresa nàutica establerta en aquesta localitat i utilitzada com a instrument logístic del tràfic de drogues i per canalitzar els beneficis procedents del narcotràfic.