històries del temporal

Gota freda: 2,5 quilòmetres a peu per donar a llum la Sofía

La mare, veïna de Puente Tocinos, va haver de caminar fins al centre sanitari perquè cap vehicle podia arribar fins a casa seva

El nom de la nena és un homenatge a l'hospital que va acollir la família, el Reina Sofía de Murcia

zentauroepp49857439 people walk along a flooded road after heavy raining in el r190915102627

zentauroepp49857439 people walk along a flooded road after heavy raining in el r190915102627 / Alfonso Duran

1
Es llegeix en minuts
Belén Pardo / Murcia

LaSofía va venir al món aquest dissabte a l’hospital Reina Sofía de Murcia, que no té servei de maternitat, després que la seva mare anés caminant des de Puente Tocinos, a 2,5 quilòmetres, fins al centre sanitari perquè cap vehicle podia accedir fins a casa seva.

Ebyreke, natural deGhana, es va posar de part a les quatre de la matinada de divendres i el seu marit va cridar una ambulància perquè la traslladés a l’hospital, però les contínues emergències que sorgien per lagota fredai lesinundacionsno feien possible el seu desplaçament per atendre-la. Els taxis tampoc hi podien arribar perquè els voltants estaven tallats.

Notícies relacionades

L’Ebyreke tenia les contraccions cada vegada amb més freqüència, així que el seu marit,Mohamed Lamino, va decidir que anessin a peu fins a l’hospital més pròxim i es van emportar amb ells el seu fill de dos anys perquè no es quedés sol. Durant el camí van parar diverses vegades pels forts dolors que tenia la partera, entre el fang i suportant la intensa pluja, fins que a les proximitats de Múrcia capital els va recollir un camió i els va traslladar a l’hospital Reina Sofia.

Al cap de pocs minuts d’arribar-hi, l’Ebyreke va donar a llum una nena, a les nou del matí, a qui van posar el nom de Sofia, enhomenatge a l’hospital que va acollir la família.

Temes:

Pluges Múrcia