A València

Superestafa amb lloguers de vacances: 3 detinguts i 1.500 afectats

L'organització va obrir 125 comptes bancaris, va utilitzar 20 identitats falses i es va apropiar de més de tres milions d'euros

zentauroepp49448262 05 08 2019 coche patrulla de polic  a nacional  sociedad and190815133417

zentauroepp49448262 05 08 2019 coche patrulla de polic a nacional sociedad and190815133417 / POLIC A NACIONAL

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Agents de la Policia Nacional han detingut a València tres persones d’entre 31 i 39 anys acusades d’estafar més de tres milions d’euros amb lloguers de vacances. L’organització va obrir 125 comptes bancaris, utilitzant 20 identitats falses, en què s’han ingressat més de tres milions que pertanyen a més de 1.500 afectats.

En l’operació, explica la Direcció Superior en un comunicat, s’ha fet un escorcoll en què s’han intervingut 78 telèfons falsos, un ordinador, 11.600 euros i diversa documentació i s’han bloquejat, en diversos comptes, fons per un valor de 51.000 euros.

Les investigacions van començar el mes de maig, quan els agents van tenir coneixement de les irregularitats percebudes per una entitat bancària en diversos comptes d’una persona.

Durant les indagacions, la policia va esbrinar que la persona que havia obert els comptes utilitzava identitats falses i que hi rebia nombroses transferències fraudulentes tant nacionals com internacionals, pel que sembla de lloguers de vacances.

Posteriorment, els agents van detectar la presència de més persones implicades dedicades a les estafes massives, que es dedicarien a treure diners en caixers automàtics i que localitzaven en diferents plataformes de lloguer anuncis d’immobles per copiar les fotos i publicar-les amb altres referències.

Els policies també van esbrinar que els comptes s’obrien pel sud de la província de València, i van ser detingudes dues persones quan intentaven obrir un compte bancari a Gandia. Posteriorment a València es va detectar la presència d’una altra persona integrant del grup, encarregada de fer els reintegraments en caixers automàtics, per la qual cosa va ser detinguda.

Així mateix, es va practicar un registre en un domicili d’Oliva, on van intervenir 78 mòbils falsos, que eren venuts a plataformes d’internet com a autèntics, així com 11.600 euros, un ordinador i diversa documentació.

Els investigadors han pogut saber que els detinguts, d’origen romanès, havien obert 125 comptes bancaris, utilitzant 20 identitats falses en què han ingressat més de tres milions d’euros, i que després de l’anàlisi que s’està fent d’aquests es pot deduir que hi ha més de 1.500 afectats.

Així actuaven

El mètode en aquests fets delictius consisteix que, una vegada les persones interessades en els immobles es posen en contacte amb els presumptes llogaters, aquests els envien enllaços simulant ser pàgines web reals i una vegada la víctima està convençuda, se’ls proporciona un número de compte per fer l’ingrés de la mensualitat més la fiança. Quan els delinqüents tenen en el seu poder els dipòsits de les víctimes, tallen tota mena de contacte amb elles.

Per dur a terme aquestes estafes, es fan servir el que es denominen ‘mulers’ que després de rebre les transferències del lloguer de vacances, retiren les quantitats o proporcionaven a un altre component de l’organització una targeta bancària i el pin per extreure els diners en un caixer.

Notícies relacionades

Aquestes persones, a canvi d’una quantitat de diners i utilitzant documentacions falses, s’encarreguen d’obrir nombrosos comptes bancaris per rebre les transferències de les víctimes.

La Policia continua les investigacions per al total esclariment dels fets, així com la possibilitatd’aparició de nous afectats. Els detinguts, sense antecedents policials, han passat a disposició judicial.