TENIA 30 ANYS

Un pastor evangèlic que ajudava malalts de depressió se suïcida

Jarrid Wilson, líder d'una megaesglésia de Califòrnia, havia fundat una oenagé per combatre l'estigma de les malalties mentals

jarrid-wilson

jarrid-wilson / Vitaly Manzuk (AP)

1
Es llegeix en minuts
AP

Jarrid Wilson, un conegut pastor evangèlic dels EUA i fundador d’una oenagé que ajudava malalts de depressió, s’ha suïcidat, segons han confirmat fonts delHarvest Christian Fellowship, la megaesglésia cristiana de Califòrnia de la qual era un destacat dirigent.

Wilson, de 30 anys, casat i pare de dos fills, havia manifestat obertament que també patia depressió. L’agost passat, a la seva pàgina d’Instagram, afirmava: «Admetre que lluites contra una malaltia mental no et fa mal cristià» i afegia: «Soc un cristià que també lluita contra la depressió. Existeix i està bé admetre-ho».

En el seu últim tuit, Wilson afirmava que «estimar Jesús no sempre cura els pensaments suïcides, ni la depressió, ni la síndrome posttraumàtica ni l’ansietat. Però sempre ens ofereix consol».

La seva mort s’ha produït la vigília del Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi. Greg Laurie, pastor company de Laurie i que ha confirmat la notícia, ha assenyalat que la seva mort és un record que els líders espirituals també pateixen. «De vegades la gent pensa que els líders espirituals són gent que està per sobre del dolor i del sofriment de la gent corrent. Som els que se suposa que tenen totes les respostes, però no les tenim», ha afirmat Laurie.

El 2016, Wilson i la seva dona van fundar el grup Anthem of Hope amb què buscaven ajudar persones víctimes de depressió i amb tendències suïcides.  L’oenagé es dedicava a combatre l’estigma social que envolta les malalties mentals i a connectar els pacients amb diferents tipus de recursos que els poguessin ajudar, incloent-hi una línia de crisi operativa les 24 hores del dia.

Notícies relacionades

Wilson era un dels membres destacats del Harvest Christian Fellowship, una església evangèlica fundada a Riverside el 1973 i que compta amb 15.000 membres.