VIOLÈNCIA MASCLISTA

Expulsats dos alumnes per una novatada violenta a la Complutense de Madrid

La vicerectora d'estudiants ha titllat els fets de «deplorables» i ha demanat més coordinació

torta

torta

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Col·legi Major Universitari Diego de Covarrubias de Madrid ha expulsat dos alumnes interns per protagonitzar una novatada, que va ser difosa en un vídeo a les xarxes socials, en què es veu com un d’ells clava un fort mastegot a una noia.

La vicerectora d’estudiants de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), Rosa de la Fuente, ha titllat de «deplorables» les novatades que es van fer al col·legi major i considera «necessària» la coordinació d’institucions per treballar amb problemes «tan complexos».

En declaracions a Europa Press, De la Fuente ha assegurat que hi ha protocols que prohibeixen les novatades que els estudiants firmen, i ha remarcat que es treballa en la prevenció i la informació sobre les conseqüències greus que poden ocasionar en la salut i el benestar dels estudiants.

Així, ha destacat que la Policia de proximitat ja treballa als «llocs més calents» i s’ofereixen xerrades en què també col·labora Madrid Salut.

«Estem fent activitats a la Universitat perquè els que no volen participar sentin que tenen el seu espai», ha indicat la vicerectora, a què ha afegit que aquestes iniciatives es fan per ajudar aquests alumnes que poden arribar a ser «marginats» per sortir d’aquesta «espiral de violència».

A més, ha indicat que es treballa en els mateixos col·legis majors per evitar les novatades, en què «és molt fàcil entrar i molt difícil de sortir», i ha destacat que es tracta d’una activitat que en el fons «engendra jerarquia i submissió» i «no es pot permetre».

Protocol d’actuació

Notícies relacionades

D’altra banda, De la Fuente ha explicat que tenen un protocol d’actuació en aquests casos que consisteix a informar a les autoritats, prendre mesures cautelars internes i iniciar un procediment d’investigació.

Així, ha destacat que prenen mesures «en funció de la gravetat» dels fets i que per això s’ha expulsat del centre durant dues setmanes els dos implicats en el vídeo de les novatades. «L’expulsió no és una sanció, és per garantir la convivència», ha apuntat, i ha afegit que no hi ha «pitjor càstig» per als nois que el seu vídeo s’hagi viralitzat a les xarxes socials.