«FESTA GRANDIOSA»

Vigo comença a instal·lar els llums de Nadal en ple estiu

L'alcalde, Abel Caballero, promet «l'enllumenat més important que hi hagi hagut mai a cap ciutat»

L'any passat, la ciutat de Pontevedra va gastar 43 vegades més que Barcelona en decoració nadalenca

zentauroepp46408162 vigo190911130847

zentauroepp46408162 vigo190911130847

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La instal·lació dels llums de Nadal a Vigo (Pontevedra) ha començat aquest dimecres, quan encara queden 10  dies perquè acabi l’estiu, en un cèntric carrer amb la presència de l’alcalde socialista, Abel Caballero, que ha promès «l’enllumenat de Nadal més important que hi hagi hagut mai a cap ciutat».

Deu milions de llums led, 2.700 arcs de llums, 465 arbres lluents i 334 carrers il·luminats de les 1.700 que té la ciutat són les xifres d’aquest any, que superen les del Nadal passat, i que van tenir una enorme repercussió mediàtica.

A més, Caballero ha anunciat la instal·laciód’un arbre de Nadal encara més alt, d’una nòria de més de 60 metres, d’un poblat nadalenc i de tres mercats ambulants, tot això requereix temps, d’aquí la pressa per iniciar aquests treballs.

Per a tot això, l’Ajuntament de Vigo invertirà més de 800.000 euros, segons el regidor, i haurà d’estar tot llest per a les 20.00 hores del 23 de novembre, moment en què es produirà l’encesa oficial dels llums de Nadal.

Enllumenat nadalenc de Vigo l’any passat. / GOBLANC

L’any passat, Vigo va invertir 43 vegades més en enllumenat nadalenc que Barcelona, segons va reflectir llavors l’Observatori dels Serveis Urbans (OSUR). El 2018, Vigo va gastar 2,8 euros per habitant, mentre que Barcelona, 0,06 euros.

«Convido tots els alcaldes i alcaldesses d’Espanya, però sobretot els 47 milions d’espanyols», ha dit Caballero, que ha promès una «festa grandiosa».

Notícies relacionades

Segons l’alcalde, Vigo va rebre l’any passat dos milions de visites i «ateses les reserves hoteleres és raonable pensar que superarem de molt aquesta xifra».

Caballero ha assegurat que la resplendor de Vigo es veurà a tot Espanya, però també a Nova York, Londres, Roma i París. Amb tot, l’alcalde ha volgut recordar que «l’atractiu més gran dels llums de Nadal és la gent de Vigo». 

Temes:

Galícia Nadal