Canvis a la capçalera de Prensa Ibérica

EL PERIÓDICO anomena Gemma Robles directora adjunta i es reforça amb tres sotsdireccions

Carol Álvarez, Joan Cañete i Bernat Gasulla assumeixen la sotsdirecció del rotatiu

combo staff

combo staff

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PERIÓDICO DE CATALUNYA ha posat rumb a una nova època de la mà del grup editor Prensa Ibérica, que presideix Javier Moll, i ha renovat l’estructura directiva per potenciar la vocació de diari de progrés i com a referent de qualitat, pluralitat i esperit independent.

El rotatiu català, dirigit des del juny passat per Anna Cristeto, ha nomenatGemma  Robles, fins a ara delegada a Madrid, com a nova directora adjunta, i ha creat al seu torn tres sotsdireccions liderades per Joan Cañete, Bernat Gasulla i Carol Álvarez.

Robles ocupa la direcció adjunta al costat de Luis Mauri, director adjunt que exerceix el càrrec des de desembre del 2017, amb l’objectiu d’orientar i potenciar nous continguts de qualitat a totes les plataformes amb què EL PERIÓDICO connecta amb els seus lectors.

Visió integral i crítica

La nova estructura directiva encapçalarà un equip de periodistes que formen part del projecte compartit d’EL PERIÓDICO, amb seu central a Barcelona i àmplia redacció a Madrid, que són els veritables artífexs de la seva identitat i del seu dia a dia amb la feina d’oferir al lector informació fiable i elements per tenir una visió integral i crítica del que passa al seu entorn més proper i al món global.

Així mateix, el comitè editorial d’EL PERIÓDICO, presidit per Joan Tapia, acompanyarà l’etapa del rotatiu per donar les claus per comprendre l’actualitat i els reptes que ha d’afrontar la societat catalana i espanyola en un moment de grans canvis al tauler internacional.

2,4 milions de lectors diaris

La integració del Grup Zeta a Prensa Ibérica ha suposat una fita per a la història de la capçalera, que passa a formar part d’un grup editor referent, que ha aconseguit consolidar la seva dimensió a Espanya i s’ha convertit en líder de la premsa regional i local, amb cinc dels diaris d’informació general entre els quinze més llegits. La nova Prensa Ibérica ha assolit els 2,4 milions de lectors diaris, el 26,6% de l’audiència total, d’acord amb les xifres de l’última onada de l’EGM.

En el mateix període, EL PERIÓDICO va ser la capçalera que més va créixer a Catalunya al guanyar 25.000 lectors diaris fins arribar als 386.000 en paper. L’aposta d’elperiodico.com s’ha traduït en 12 milions d’usuaris únics segons les dades de Comscore del mes de juliol en la categoria notícies.

Dilatada trajectòria

Gemma Robles (Madrid, 1976) va ser nomenada delegada d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA a Madrid el 2011, on s’havia incorporat quatre anys abans procedent de l’agència Europa Press. Fa gairebé dues dècades que Robles està dedicada a l’actualitat política, seguint la informació de diferents partits i com a corresponsal política cobrint la informació de Govern i l’activitat exterior del president. Actualment col·labora com a analista en programes de TVE, RNE, La Sexta i TV-3.

Carol Álvarez (Barcelona, 1973) ha exercit els últims 10 anys les funcions de redactora en cap a EL MUNDO DE CATALUNYA tant en l’edició impresa del diari com en l’edició digital, després de set anys de cobertura informativa de l’àrea de tribunals. Álvarez va començar a exercir la professió a l’Agència Efe com a redactora judicial i després va formar part de l’equip fundacional de l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Notícies relacionades

Joan Cañete (Barcelona, 1973) té més de vint anys de trajectòria professional a EL PERIÓDICO, on ha sigut corresponsal a Jerusalem entre els anys 2002 i 2007 per després passar a informar de l’actualitat americana des de Washington entre el 2007 i el 2009. Va ser cap de Societat, Entre Tots i Opinió.

Bernat Gasulla (Barcelona, 1964) ha desenvolupat íntegrament la seva carrera professional al diari, on es va incorporar el febrer de 1988. Durant bona part de la dècada dels anys 90 es va ocupar de la cartera de Sucessos. Posteriorment va passar a ser cap de secció i redactor en cap de Societat i va ser subdirector, director adjunt i, finalment, coordinador centrat en la informació web.