A PROP DE LA FRONTERA

Desapareix un atleta en aigües del Miño mentre disputava una prova de triatló

Segons un diari lusità, es tractaria de Rafael S., un noi de 23 anys i natural de la localitat de Barcelos

buscan a un triatleta desaparecido durante una prueba en el mino / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Un jove atleta portuguès va desaparèixer durant la tarda de diumenge en aigües del riu Miño, a prop de Goián (Pontevedra, Galícia), quan disputava la prova de natació del Triatlón da Amizade, que se celebrava a la localitat de Tomiño. Segons el diari lusità ‘Jornal de Noticias’, es tractaria de Rafael S., un noi de 23 anys i natural de Barcelos.

Cooperació transfronterera

Des del primer moment que es va alertar de la desaparició d’un dels atletes que participava en la competició, cap a les 17.30 hores, es va activar el protocol ARIEM 112 de cooperació transfronterera, i es van mobilitzar mitjans gallecs i portuguesos en la recerca del desaparegut.

Notícies relacionades

Aquest dilluns s’han reprès les tasques de rastreig pel riu, entre les vores de Vilanova de Cerveira i la parròquia de Goián, a Tomiño. Efectius de Protecció Civil, el GES d’A Guarda, Bombers d’O Porriño, Guàrdia Civil, Comandància Naval, Policia Marítima portuguesa, bombers i mitjans aeris portuguesos i bussejadors conformen el dispositiu de recerca.

La prova, en la qual es van inscriure uns 300 esportistes, consistia, en la modalitat per a adults, d’un sector de 750 metresnedant, 20 quilòmetres en bicicleta i 5 quilòmetres de carrera a peu.