ALERTA SANITÀRIA

Un nadó, entre els quatre nous casos de listeriosi a Andalusia

En total hi ha 69 persones hospitalitzades pel consum de carn contaminada de l'empresa Magrudis

01/01/1970 Un investigador sostiene un cultivo de listeria

01/01/1970 Un investigador sostiene un cultivo de listeria / DOMCA (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Quatre nous casos s’han sumat en les últimes hores al nombred’afectats pel consum de carn contaminada fabricada per l’empresa Magrudis de Sevilla, que manté69 persones hospitalitzades a Andalusia, dos més que aquest divendres.

Dels quatre nous casosd’infecció, dos són avortaments (dels quals es va informar divendres), un altre és un nounat amb infecció i el quart és un pacient immunodeprimit. Tots a la província de Sevilla.

Segons la informació facilitada aquest dissabte per la Conselleria de Salut i Famílies, dels pacients ingressats als hospitals públics i privats, 28 són embarassades que estan rebent el tractament i tres són a la UCI. La majoria és a Sevilla (53), seguida de Huelva (9), Màlaga (3), Cadis (3) i Granada (1), mentre que a la resta de províncies andaluses no hi ha pacients ingressats.

La Conselleria xifra així en 201 els casos confirmats des de l’inici de l’alerta, decretada el 15 d’agost passat. La distribució per províncies mostra que el brot es concentra a la província de Sevilla, amb 166 casos confirmats (el 82,5 % del total), seguida de Huelva (17), Cadis (10), Granada (4) i Màlaga (4).

Notícies relacionades

El portaveu del Gabinet Tècnic de seguiment del brot, José Miguel Cisneros, ha assenyalat que les dades dels últims dies confirmen que s’ha produït “una inflexió del brot, però el brot no s’ha acabat”.

“Ara l’esperable és que es produeixin casos poc freqüents que poden durar fins i tot fins a l’octubre, que afectaran principalment la població de risc: embarassades, pacients immunodeprimits, amb malalties cròniques i avis”, agrega la Conselleria.