INCIDENT RESOLT

L'Armada descarta que l'artefacte de la platja de Badalona sigui una bomba

L'Exèrcit ha fet detonar l'artefacte sospitós que ha resultat ser un pilar de formigó

El passeig marítim i tota la zona acordonada tornen a estar oberts al públic

zentauroepp49642562 badalona 31 08 2019 barcelona la playa de cristal en bada190831163930 / JORDI COTRINA

zentauroepp49642562 badalona  31 08 2019   barcelona la playa de cristal en bada190831163930
zentauroepp49639101 badalona  31 08 2019   barcelona sigue la expectaci n entre 190831163823

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els especialistes de l’Armada han descartat que l’artefacte sospitós trobat divendres a la platja de Badalona sigui una bomba. L’Exèrcit ha fet una petita detonació per confirmar que un dels finalment cinc artefactes sospitosos era o no un explosiu. El resultat és que es tracta de peces de formigó. Després, s’ha procedit a reobrir tant el passeig marítim com la zona de la platja acordonades.  

Els bussejadors de la Guàrdia Civil van ser ahir incapaços de confirmar o descartar la presència d’un artefacte explosiu a prop de la platja, com si que va passar fa tot just una setmana a la platja de la Barceloneta.  La policia ha ampliat el perímetre de seguretat a tota la platja, impedint que no es pugui banyar ningú.

Després de la primera reunió, mantinguda avui a l’una del migdia entre els diferents cossos de seguretat i grups especialitzats en activitats marítimes, bussejadors i explosius, l’Armada ha procedit a fer una primera detonació, molt lleu, per retirar el ciment que envolta l’objecte trobat. Esperen així descobrir si dins hi ha un explosiu. Si és així, els especialistes de l’Armada procediran igual que a Barcelona: s’emportaran l’objecte mar endins per fer-lo detonar.

L’anàlisi i la retirada de l’artefacte podria obligar a afectar el servei de trens de Rodalies.

Notícies relacionades

En la trobada d’aquest matí han estat presents el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil, el Grup d’Especialistes en Desactivació d’Artefactes Explosius (GEDEX) del mateix cos, membres de la Guàrdia Civil de Premià de Mar, el Servei Marítim de la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra, la Policia Local de Badalona, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) de la Generalitat, representants d’Adif i Renfe, a més del personal especialitzat en desactivació d’explosius de l’Armada.

La setmana passada va aparèixer un explosiu a la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta (Barcelona), que es va confirmar com una bomba de la guerra civil i que l’Armada va fer detonar dilluns passat sense cap incident. El banyista que ahir va donar l’alerta a la platja del Cristall de Badalona, precisament ho va fer perquè l’objecte que va trobar s’assemblava al que es va fer detonar a Barcelona. 

Temes:

Catalunya