A VILAFRANCA DEL PENEDÈS

La Diada de Sant Fèlix deixa nou castells de gamma extra

Els Castellers de Vilafranca han aconseguit descarregar el tres de nou amb folre i agulla per primera vegada aquesta temporada

3
Es llegeix en minuts
Efe

Vilafranca del Penedès ha viscut aquest divendres una gran diada castellera de Sant Fèlix, en la qual s’han vist nou castells de gamma extra i set intents desmuntats, malgrat que les colles han premiat més que mai la seguretat.

La diada d’aquest any comptava amb la participació delsCastellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove de Tarragona, aquesta última en substitució delsMinyons de Terrassa.

En primera ronda, la Colla Jove de Tarragona ha intentat el quatre de nou amb folre i agulla, que ha quedat en intent ja que s’ha trencat al carregar l’estructura del quatre. 

Seguidament, la Colla Vella –després d’un peu desmuntat– ha carregat el quatre de nou sense folre, i la Colla Joves Xiquets de Valls, que arribava a Sant Fèlix amb només un castell de gamma extra descarregat, ha compensat aquesta circumstància completant una gran torre de vuit sense folre, que ha pujat a la primera.

Finalment els Castellers de Vilafranca han tancat la ronda de Sant Fèlix carregant el tres de deu amb folre i manilles, una construcció que havien descarregat el 30 d’agost dels últims tres anys, tot i que en aquesta ocasió no ha pogut ser i només li han pogut fer l’aleta, convertint-se en el tercer tres de deu amb folre i manilles que carreguen en les últimes setmanes.

Intent de tres de nou sense folre

En segona ronda, la Jove de Tarragona ha plantat el nou de vuit amb tres enxanetes i la Colla Vella ha completat la torre de vuit sense folre, la segona que descarreguen a Vilafranca del Penedès.

Seguidament s’ha vist un intent desmuntat d’un castell que mai abans s’havia provat per Sant Fèlix: el tres de nou sense folre, a càrrec de la Colla Joves Xiquets de Valls. La construcció ha pujat segura en una plaça on regnava el silenci, però els nens han baixat quan els sisens ja estaven col·locats i, tot i que no ha anat més enllà, el públic ha sabut agrair l’intent amb un fort aplaudiment.

Després ha sigut el torn delsCastellers de Vilafranca, que han fet un intent desmuntat de tres de nou amb agulla, que ha baixat amb el quart del pilar ja dins del tres, i ha obert nova ronda la Jove de Tarragona, que ha fet també un intent desmuntat de tres de deu amb folre i manilles amb el pis de setens ja col·locat.

Seguidament ha vingut un altre intent desmuntat, en aquesta ocasió de cinc de nou amb folre de la Colla Vella que ha donat pas a un altre intent de l’inèdit tres de nou sense folre de la Joves de Valls, que arribaven a Vilafranca amb ganes de ser els primers en fer-li l’aleta, però no ha pogut ser i la construcció s’ha trencat pocs segons abans de ser carregada.

Ronda de millora

Amb gairebé tres hores de diada, els Castellers de Vilafranca han repetit el tres de nou amb folre i agulla, que en aquesta ocasió han descarregat per primera vegada aquesta temporada i han celebrat de manera eufòrica ja que el pilar de dins el tres de nou és tot nou.

La Jove de Tarragona ha tret una marxa i ha decidit no repetir el tres de deu amb folre i manilles sinó que ha completat el tres de nou amb folre; la Colla Vella ha tancat la seva actuació amb el cinc de nou amb folre, que han descarregat amb bastantes complicacions, i la Joves de Valls ha fet un intent desmuntat de tres de nou amb folre.

Notícies relacionades

Des de Vilafranca, els verds han desmuntat també el quatre de nou sense folre, un altre dels seus grans objectius per a aquesta diada, la Jove de Tarragona ha completat el el quatre de nou amb folre i la Joves de Valls també ha fet un intent desmuntat de tres de nou amb folre.

Finalment, la Jove de Tarragona ha completat el pilar de vuit amb folre i manilles i també han descarregat el pilar de vuit amb folre i manilles els Castellers de Vilafranca, que aquesta temporada encara no ho havien intentat.

La Colla Vella a la jornada castellera de Sant Fèlix.

La Colla Vella a la jornada castellera de Sant Fèlix. / Jordi Pujolar / ACN