PILOT AUTODIDACTE

Detingut per fer volar un dron a prop de l'aeroport de Lleida

El jove va explicar que havia muntat l'aparell amb instruccions aconseguides a internet

undefined49608436 25 08 2018  un dron de una edici n pasada de la fira de sant190829135651

undefined49608436 25 08 2018 un dron de una edici n pasada de la fira de sant190829135651 / FIRA AGRARIA DE SANT MIQUEL

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Guàrdia Civil va denunciar dilluns 26 d’agost un jove, de 20 anys, nacionalitat espanyola i veí de Torrefarerra (Lleida), per fer volar un dron sense llicència i de nit als voltants de l’aeroport de Lleida-Alguaire.

Segons ha informat l’institut armat, una patrulla que circulava per una zona propera al polígon de Torrefarrera dilluns a la nit va veure un dron que volava a gran altura. L’aparell emetia esclats de llum parpellejants i estava realitzant maniobres “a gran velocitat”.

La patrulla va decidir reconèixer la zona amb l’objectiu de localitzar el pilot del dron fins que, uns minuts després, van trobar el jove amb unes ulleres de pilotatge i una emissora de radiocontrol.

La Guàrdia Civil li va requerir la documentació del dron utilitzat i el jove va manifestar que no tenia ni autoritzacions ni llicències i que l’havia muntat ell mateix amb peces comprades a internet.

Notícies relacionades

Finalment, els agents van procedir a denunciar el jove per realitzar un vol amb finalitat recreativa, esportiva o lúdica en espai aeri controlat, en zona d’informació de vol o en zona de trànsit d’aeròdrom i en van informar a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA). 

Els drons només poden ser utilitzats a determinades zones, i si s’acosten a instal·lacions protegides, poden interferir en l’espai aeri. El desembre passat, vols de drons a prop de l’aeroport londinenc de Gatwick van obligar a tancar l’aeroport.

Temes:

Drons Aeroports