El xoc aeri a Mallorca: Un aniversari especial a l'aire que va acabar en tragèdia

La família Inselkammer havia contractat el vol en helicòpter per celebrar l'aniversari del progenitor

La dona d'una de les dues víctimes de l'ultralleuger va ser testimoni del xoc mortal

el choque aereo en mallorca un cumpleanos especial en el aire que acabo en tragedia / periodico

3
Es llegeix en minuts
M. B. Moneo / B. Palau / M. García / P. Córcoles

El que havia de ser un diumenge de diversió sobrevolant Mallorca va acabar en una tragèdia que va truncar les vides d’una família de turistes alemanys, el pilot de l’helicòpter  en el qual viatjaven, Cedric Leoni, i els dos ocupants del’avioneta ultralleuger  amb què van xocar, Juan José Vidal i el seu amic Gustavo Serrano.

Set vides truncades en una jornada negra per a l’aviació a l’illa. Mentre es van investigant les causes del’accident, toca reconstruir com va començar la jornada de les víctimes. Se suposava que havia de ser un dia en què disfrutar de Mallorca des de l’aire seria la guinda per celebrar el 43è aniversarid’August Inselkammer, acompanyat per la seva dona, Christina, i els seus dos fills, Max i Sophie, d’11 i 7 anys.

Els Inselkammer eren habituals a l’illa i uns hostes molt estimats al’hotel La Reserva Rotana, als afores de Manacor, un establiment de luxe i ambient familiar. Per això, la mort dels seus estimats hostes ha deixat consternat tot el personal de l’hotel. La família Inselkammer, de Munic, en aquesta ocasió s’havia allotjat al costat de La Reserva Rotana, en una finca privada. Estaven passant les vacances amb uns amics, que també tenen dues filles petites. Feia unes quantes setmanes que eren a l’illa i tenien pensat anar-se’n a finals de mes.

August Inselkammer pertany a una reconeguda família d’empresaris de Munic, amb negocis en diversos sectors, com l’immobiliari, la construcció i el cerveser i estava seguint el camí emprès pel seu pare, Franz Inselkammer, en el negoci de les vivendes prefabricades. És oriünd d’Holzkirchen, municipi de la Baviera alemanya. La seva dona, Christina, pertany a una saga cervesera, que produeix la marca Augustiner

Canvi de plans

Aquest aniversari de l’August anava a quedar gravat al calendari. Havien contractat dos helicòpters de l’empresa alemanya Rotors, que van sortir del’aeròdrom de Son Bonet, a Marratxí i van arribar a l’heliport de La Reserva Rotana. Els havia de portar a dinar al restaurant Campino a Camp de Mar, al club de golf Andratx, on havia fet una reserva per a vuit persones. No obstant, hi va haver un canvi de plans, no cabien els vuit passatgers als dos helicòpters, així que un d’ells va tornar a l’aeròdrom palmesà, i els amics dels Inselkammer van anar amb cotxe fins a Camp de Mar.

L’August i els seus fills es van pujar al Bell 206 L3 LongRanger, amb capacitat per a sis passatgers, helicòpter que pilotava Cedric Leoni, un italià que treballava per a l’empresa alemanya RotorFlug, la qual té base a Mallorca, on ofereix, entre altres serveis, passejos turístics en helicòpter. Leoni, molt estimat a l’illa, vivia entre Alemanya i Mallorca, treballava per a RotorFlug, companyia que va obrir aquí una filial el 2009. La tragèdia ha causat un gran impacte en l’empresa, que va expressar les seves condolences a través d’un comunicat.

Quant a Frank de Vries, pilot i director general de la companyia, que era a Alemanya, va ser informat de la tragèdia i immediatament va prendre rumb a Mallorca, amb la dona, també alemanya, del pilot Leoni. La parella tenia un fill petit.

Leoni havia saludat des de l’aire un amic a la finca del qual solia aparcar l’helicòpter quan ja estava tancat Son Bonet. Poc després, xocava amb l’ultralleuger en el qual volaven Juanjo Vidal i el seu amic Gustavo Serrano, que s’havien enlairat del’aeròdrom de Binissalem.

Notícies relacionades

La dona del Juanjo, el pilot de l’avioneta i empresari de la nàutica que vivia a l’illa fa temps i comptava amb moltes hores de vol i el seu propi ultralleuger, va veure com es produïa l’accident. Una imatge horripilant d’un accident que ha deixat l’illa, València, d’on van partir familiars del Juanjo quan van ser avisats de la tragèdia, tot Espanya i  Alemanya en xoc. L’August no podrà tornar a celebrar un aniversari i la resta de les

víctimes tampoc. Mallorca vista des de l’aire és l’última imatge de les seves vides.