A GIRONA

Identificades les restes de la periodista Irene Rigall, desapareguda el 2011

Les proves de l'ADN han revelat la identitat d'un cadàver trobat el febrer passat a la ribera del Ter

zentauroepp16171190 girona   girones  continua la busqueda de la periodista iren190824131025

zentauroepp16171190 girona girones continua la busqueda de la periodista iren190824131025

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les proves de l’ADN efectuades a les restes òssies que van ser trobades el 24 de febrer passat a la ribera del riu Ter a la zona de l’Auditori de Girona corresponen a Irene Rigall, la periodista del diari El Punt-Avui que va desaparèixer inexplicablement el 16 de març del 2011.

Segons ha informat aquest dissabte el diari en què treballava la periodista, amb la confirmació científica els Mossos d’Esquadra han comunicat aquesta setmana a la família que no hi ha cap dubte sobre la identificació i que el jutjat ara iniciarà els tràmits per declarar la defunció de la desapareguda.

Els Mossos d’Esquadra, segons informa El Punt-Avui, no descarten fer una batuda per la zona on van trobar les restes per veure si troben altres parts del cos.

La pista d’Irene Rigall es va perdre a prop de la zona on ha sigut trobada, on l’últim que la va veure va ser un col·lega del diari esportiu ‘El 9 Esportiu’, que es va trobar amb ella. El marit de la periodista li va perdre la pista quan el 16 de març del 2011 a la tarda quan la va deixar a la porta de l’ambulatori, on ella va entrar, mentre ell va anar a buscar aparcament.

Quatre dies després de la seva desaparició es va trobar la seva bossa amagada en uns matolls situats a la paret del jardí d’unes vivendes de la zona de Taialà de Girona, al costat del riu Ter, a més d’un quilòmetre d’on va ser vista per última vegada.

Mòbil perdut

Dies més tard, es va conèixer que un jove havia trobat, el dia després de la desaparició, el telèfon mòbil de Rigall darrere de l’edifici de l’Auditori, al costat del riu, i que se l’havia quedat.

Notícies relacionades

Els Mossos d’Esquadra no van poder trobar imatges de càmeres de seguretat per seguir la trajectòria de Rigall per la zona i també van ser infructuoses les batudes que van organitzar veïns, policies i bombers per trobar la periodista quan va desaparèixer.

La família va crear una pàgina web per rebre informacions o pistes sobre Rigall i la seva fotografia es va incloure als cartells d’associacions de persones desaparegudes en diferents països.

Temes:

Desapareguts