Els EUA i la Xina agreugen la guerra comercial i altres notícies que has de saber avui

zentauroepp49529529 paris  france   23 08 2019   french president emmanuel macro190823124909

zentauroepp49529529 paris france 23 08 2019 french president emmanuel macro190823124909 / PHILIPPE LOPEZ POOL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Els EUA i la Xina pugen els seus aranzels mútuament. El president nord-americà, que ja ha arribat a la cimera del G-7, respon amb una pujada d’impostos més contundent a la pujada de Pequín, alhora que ha ordenat a les empreses americanes deixar de produir a la Xina. El líder dels EUA i la resta de dirigents de les grans potències acudeixen dividits a Biarritz, mentre els moviments alternatius celebren la seva contracimera a Irun i Hendaia.


2) Divendres negre a Catalunya per al sector del transport. Vuit línies del servei de Rodalies de Renfe han acumulat retards de fins a hora i mitja per una avaria a les instal·lacions d’Adif de Sants de Barcelona que ha durat deu hores, el mateix dia en què Ryanair ha anunciat que se’n va de l’aeroport de Girona el 8 de gener que ve, cosa que pot ocasionar fins a 164 acomiadaments. I aquest dissabte l’aeroport del Prat torna a la vaga.

aglomeraciones de pasajeros por los retrasos de mas de una hora en rodalies / periodico


3) Junqueras ungeix Aragonès com a candidat a president. El líder elegeix el vicepresident com a cap de llista pel seu coneixement del mitjà i de la gestió. Juntament amb el també conseller, les quinieles situen Torrent. Tardà i fins i tot Rufián estarien pitjor posicionats, però també amb opcions de succeir Junqueras.


Notícies relacionades

4) Comença la Vuelta a Espanya. 176 corredors, repartits en 22 equips, parteixen avui des de la localitat alacantina de Torrevieja en la primera etapa de la 74a edició de la ronda espanyola, que finalitzarà el 15 de setembre que ve a Madrid i que transcorre a tres països: Espanya, Andorra i França.


5) L’alcaldessa de Berga, reelegida en les passades eleccions municipals després de mesos inhabilitada per no despenjar l’estelada de la façana consistorial, assegura en una entrevista que “no passaria res per tornar a desobeir”. Montserrat Venturós també confessa haver patit experiències masclistes.