DE 20 DIES

La jutge envia a la presó els pares del nadó maltractat a Lleida

El nadó, de menys d'un mes de vida, continua hospitalitzat en estat crític a BCN

Els pares s'enfronten a un delicte de lesions que suposadament han emprès contra el seu fill

fcasals37620177 barcelona 10 02 2017 presentacion de la reforma de la ciudad181016104225

fcasals37620177 barcelona 10 02 2017 presentacion de la reforma de la ciudad181016104225 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida ha acordat aquest divendres presó provisional, comunicada i sense fiança per als pares del nadó de 20 dies de Lleida que està ingressat en estat crític a l’Hospital de la Vall d’Hebron, de Barcelona, per presumpte maltractament.

El pare i la mare, que van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra dimecres passat, han declarat aquest divendres davant la jutge d’instrucció, que ha ordenat el seu ingrés a la presó com a presumptes autors de les greus lesions que presenta el nadó, per "lesions agreujades amb dolor eventual". És a dir, que la investigació tractarà d’esbrinar si el maltractament, a més, va ser intencionat.

El nadó va ingressar en un primer moment a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, on els metges que el van atendre van detectar de seguida que el lactant podria haver sigut colpejat, perquè presentava lesions compatibles amb una agressió.

L’estat de salut del nadó era tan greu que va ser traslladat a l’Hospital de la Vall d’Hebron, de Barcelona, on continua a la Unitat de Cures Intensives (UCI), ingressat en estat crític i amb pronòstic reservat. La DGAIA n’ha assumit la custòdia. 

Notícies relacionades

El pare és de nacionalitat espanyola i té 39 anys. La mare és originària de Colòmbia i en té 33. La parella no té més fills en comú, però la mare sí que en té d’altres fruit d’una relació anterior, tot i que són més grans, adolescents. Fonts policials avisen que el pare ja havia sigut arrestat en el passat per maltractaments a parelles i té fins i tot un judici pendent al Jutjat Penal número 3 de Lleida encara que no ha sigut condemnat per això ni té antecedents penals.  

El menor està sota la custòdia de la Generalitat. La Direcció General d’Atenció a la Infància ha assumit la seva tutela. En els primers sis mesos de l’any, els hospitals catalans han detectat 253 casos de maltractament infantil. Són un 11% menys que el mateix període de l’any anterior, però un 65% més si es compara amb el 2016. Els metges reporten, amb més freqüència, les agressions físiques, seguides de les agressions sexuals i les negligències.