Incident a la frontera de Ceuta

Fugir del Marroc tant sí com no

delincuente-marroqu-cruza-a-la-fuerza-la-frontera-de-ceuta / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Aquest vídeo, gravat per un viatger en el costat marroquí de la frontera de Ceuta, mostra fins a quin punt poden arribar a arriscar-se algunes persones en l’intent de sortir del Marroc.

A Ceuta els coneixen com a “kamikazes”. Són conductors que passen per força per la frontera d’El Tarajal, envestint amb el cotxe les barreres, o aprofitant la més mínima distracció dels policies. L’intent és tan difícil que pocs s’atreveixen. Sol passar un o dos cops a l’any.

L’últim l’ha protagonitzat un petit delinqüent marroquí que el dia 13 es va colar en la frontera amb el cotxe, un Volkswagen Polo que va quedar completament destrossat. Del conductor temerari, i ara també immigrant il·legal, se n’ha fet càrrec el Cos Nacional de Policia.

El conductor, la identitat del qual no ha transcendit encara, buscava sobretot no ser detingut al Marroc, al preu de cometre un delicte a Espanya. Al cotxe no hi havia drogues, ni cap botí de robatori, però sí un ganivet de grans dimensions. La seva fugida va acabar a la carretera marítima que voreja la platja ceutina d’El Chorrillo, després de xocar amb diversos cotxes.

Notícies relacionades

No ha sigut fins aquest dissabte que ha arribat aquest vídeo marroquí al costat espanyol de la frontera. Un dels agents de la policia de duanes del país veí arriba a treure l’arma. I això encara accentua més l’ansietat del conductor.

El territori on va aconseguir arribar amb el cotxe, per cert, és eld’un país en alerta 4 antiterrorista. La seva fugida podria haver acabat en tragèdia. El vídeo arribava als telèfons mòbils de policies i guàrdies civils de Ceuta quan a Barcelona, en aquell mateix moment, es recordava en dos actes públics a les víctimes dels atemptats del 17-A.

Temes:

Ceuta Tarajal