TEMES DESTACATS

Agonia interminable a bord de l''Open Arms', i altres notícies que has de saber avui

zentauroepp49466307 graf7150 madrid  17 8 2019   uno de los 134 inmigrantes que 190817122638

zentauroepp49466307 graf7150 madrid 17 8 2019 uno de los 134 inmigrantes que 190817122638 / Francisco Gentico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) La situació de les 107 persones a bord de l’'Open Arms' segueix bloquejada. Després d’oferir el portd’Algesires, rebutjat per l’oenagé per estar a sis dies de navegació, el Govern espanyol proposa a l’organització que desembarquin a Palma de Mallorca o Maó. L’oenagé insistia a baixar a Lampedusa o canviar allà de vaixell per viatjar en condicions.


Una imatge del president Pedro Sánchez, durant el debat d’investidura fallida / DAVID CASTRO

2) Després de passar el pont d’agost a Doñana, i amb la investidura en l’aire, Pedro Sánchez torna per a l’examen de setembrePedro Sánchez. El president del Govern descarta emissaris i es veurà en persona amb dirigents del PNBERCJxCatUnides PodemPP i CsPablo Iglesias, per la seva part, admet que va patinar en la seva contraoferta al juliol, però creu que hi ha temps de salvar la coalició.


Turistes de l’Imserso, en un hotel de Lloret de Mar / arxiu / david borrat / click art foto

3) Un milió de jubilats estan en suspens pel contracte de l’Imserso. El repartiment de lots al revés de l’habitual torna a posar en perill l’inici del programa. Mundosenior i Mundiplan negocien un acord entre elles per evitar una batalla legal.


Manifestació als carrers de Hong Kong, aquest diumenge / AP / VINCENT THIAN

Notícies relacionades

4) Les contínues protestes a Hong Kong han posat en un compromís Pequín. Els mitjans de comunicació més afins al règim descarten, tot i així, una Tiananmen a l’excolònia britànica. Encara hi ha el dubte de quant aguantarà la confuciana paciència de Pequín davant d’uns desordres enquistats que ja haurien legitimat la resposta irada de qualsevol altre govern.


El Mati canta a la final del Festival de las Minas / EFE / MARCIAL GUILLÉN

5) El ‘cantaor’ El Mati i la ‘bailaora’ Olga Llorente triomfen al Festival de Cant de las Minas. Tots dos van pujar per primera vegada a un escenari al ‘tablao’ de Los Tarantos, a Ciutat Vella. Ell es va alimentar del mestissatge de Barcelona i ella va aprendre de les figures que passaven per la ciutat