ATAC DESPROPORCIONAT

El fundador d'ONO s'escapa d'un intent d'agressió a Albània, on un hoteler es va enfilar al seu cotxe

El conflicte va començar quan ell i la seva família van abandonar el local per l'espera excessiva del servei

pxemvy8e9eq6rhtf / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’amo d’un restaurant albanès va intentar agredir fa uns dies l’empresari espanyol Eugenio Galdón, fundador d’ONO, i la seva família quan van abandonar el seu local sense degustar el menjar que havien encarregat a causa del retard a servir-los els plats.

Un vídeo gravat des de l’interior del cotxe que traslladava la família i que va ser difós a les xarxes socials i mitjans de comunicació albanesos mostra com el propietari del local Panorama, situat a Himare, sud del país, s’enfila al capó del vehicle intentant evitar que els espanyols abandonin el seu restaurant sense pagar el menjar encarregat.

Un dia de fúria

Al llarg d’uns tres quilòmetres, l’hoteler Mihal Kokedhima colpeja amb el braç i trenca el vidre davanter del vehicle, mentre des de l’interior del cotxe els guies contractats per la família de Galdón l’adverteixen que s’adrecen a la Policia a denunciar els fets.

Kokedhima va acabar per deixar-se anar del vehicle, amb la mà ensangonada. Un dia després, va ser detingut per la Policia.

L’incident ha tingut un gran ressò  al país, que té en el turisme un dels seus sectors estratègics. Així, el ministre albanès de Turisme, Blendi Klosi, va visitar Galdón i els seus familiars, mentre que el primer ministre Edi Rama es va disculpar pel comportament de l’hoteler, que va qualificar de vergonyant per als albanesos.

Càrrecs rellevants

Galdón, que va ser cap de gabinet del president del Govern d’Adolfo Suárez  directiu de Prisa i la cadena COPE, és actualment president de la companyia de telecomunicacions Multitel, que ell mateix va fundar.

Notícies relacionades

L’Ambaixada d’Espanya a Albània va assistir la família de Galdón quan es va rebre la seva trucada sol·licitant ajuda alstelèfons d’emergència consular, han informat fonts diplomàtiques, que han destacat la col·laboració que a tota hora van prestar les autoritats albaneses.

Un exemple d’això va ser que la mateixa Policia albanesa va acostar els espanyols al metge perquè els explorés i constatés que no havien patit cap mal en la seva fugida. Galdón i la seva família han prosseguit les seves vacances segons el seu pla previst i ja han abandonat Albània.