Dos anys dels atemptats del 17-A de Barcelona i Cambrils i altres notícies que has de saber avui

luto-rambla-barcelona-1543008508474

luto-rambla-barcelona-1543008508474

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Dos anys dels atemptats del 17-A de Barcelona i Cambrils. La ciutat homenatja avui dividida les víctimes, mentre el mosso que va abatre el cinquè terrorista de Cambrils confessa que la seva “vida no ha sigut fàcil, però tornaria a fer el mateix”. Segueix en directe la jornada dels actes commemoratius. Dos anys després, la investigació no ha aconseguit resoldre totes les incògnites.


2) Situació desesperada a l’‘Open Arms’. La salut física i psicològica dels 134 migrants que continuen al barco de l’oenagé espanyola davant l’illa de Lampedusa (sud) empitjora amb el pas de les hores, mentre el ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, s’enroca en la seva negativa a autoritzar-ne el desembarcament. La Fiscalia italiana, a més, ha obert una investigació per segrest al barco

20190815 449137 openarmsacogidae 1 1 / periodico


3) En la seva primera intervenció contra el Barça, Aduriz va aconseguir batre Ter Stegen en el minut 89, un gol que va significar la victòria del seu equip (1-0) a l’estadi San Mamés. El davanter de l’Athletic havia substituït un minut abans Iñaki Williams.


Notícies relacionades

4) En set dies, des de la matinada de dissabte passat fins a la d’aquest divendres, Barcelona ha sigut escenari de dos homicidis i de set apunyalaments. Dues víctimes mortals i vuit ferits per arma blanca en una setmana negra que agreuja les xifres preocupants aconseguides a partir de l’1 de juliol: vuit persones han sigut assassinades a la ciutat en un mes i mig. Divendres a la matinada va ser especialment inquietant, ja que hi va haver tres apunyalaments, un d’aquests mortal.

whatsapp-video-2019-08-16-at-100747 / periodico


5) El calendari de vagues complica la tornada (o l’inici) de les vacances. Els treballadors d’aerolínies, trens i aeroports han convocat vagues a l’agost i el setembre. Elsvigilants de seguretat de l’aeroport de Barcelona segueixen en vaga des del 9 d’agost i el personal de terra d’Iberia se’ls suma els dos últims caps de setmana de mes.Renfe també ha cancel·lat trens a final de mes per la vaga convocada per CGT.