A L'AUDIÈNCIA NACIONAL

La Fiscalia investigarà algunes agències de ventres de lloguer

La gestació subrogada és il·legal a Espanya i Delgado va afirmar que determinades agències que ofereixen aquests serveis al nostre país «es lucren mitjançant aquesta activitat il·legal que realitzen en tercers països»

undefined40521274 sevilla 11 10 2017 fotograf a facilitada por la junta de and190401161414

undefined40521274 sevilla 11 10 2017 fotograf a facilitada por la junta de and190401161414

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Fiscalia de l’Audiència Nacional investigarà l’activitat de determinades agències de gestació subrogadagestació subrogada un cop que la ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, va informar la Fiscalia General de possibles indicis de delicte en aquestes entitats.

El Ministeri Públic ha informat que ha remès la denúncia de Justícia en relació amb l’activitat de les agències de ventres de lloguer a la Fiscalia de l’Audiència Nacional perquè procedeixi a la investigació dels fets.

El Ministeri de Delgado ha explicat aquest dilluns que la gestació per ventres de lloguer és una pràctica prohibida per la legislació espanyola i va afirmar que determinades agències que ofereixen aquests serveis al nostre país “es lucren mitjançant aquesta activitat il·legal que realitzen en tercers països”.

Es vulneren els drets

En la seva petició a la Fiscalia General, el Govern va tenir en compte la possibilitat que en aquests tercers països es vulnerin els drets de les dones gestants i que, en ocasions, es facin passar per fills a nens nascuts sense cap relació genètica amb les parelles.

En declaracions a Efe, la titular de Justícia, Dolores Delgado, va detallar que no s’està investigant ni a pares ni a menors, sinó només a algunes agències, i “no a totes”, tot i que no va dir quantes.

Notícies relacionades

A més de lucrar-se, va recalcar Delgado, podrien estar cometent delictes com el trànsit de menors, d’organització criminal, de blanqueig de capitals i, fins i tot, de falsedat de documentació.

“És un tema molt, molt greu”, va emfatitzar la ministra, que va insistir que a Espanya la gestació subrogada està prohibida des del 2006 i va lamentar que hi hagi agències que estiguin “negociant amb el ventre de les dones” i estiguin “traficant amb menors”.