IMPRUDÈNCIA TRÀGICA

L'autor de l'atropellament massiu de Girona havia tingut una engaxada amb un altre cotxe

El conductor tenia el carnet des de feia tan sols dos mesos i circulava a gran velocitat

Una nena de cinc anys continua en estat greu, però fora de perill

h 3536108

h 3536108 / Cedida a l ACN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conductor que dissabte a la nit va envestir la terrassa d’un bar al centre de Girona causant nou ferits, entre ells una nena de 5 anys, havia obtingut el carnet tan sols feia dos mesos. La policia va descartar des del primer moment que es tractés d’un atemptat terrorista i apunta que el jove, de 18 anys, circulava a gran velocitat, protagonitzant algun tipus d’enganxada amb un altre vehicle que estava avançant, segons l’ACN.

Al donar negatiu en els controls d’alcohol i drogues no va ser detingut tot i que va haver de ser atès per contusions lleus en un centre hospitalari. Passades 24 hores, només estava hospitalitzada la nena de cinc anys que va resultar ferida greu. La seva situació era estable i fora de perill.

Sense temps per reaccionar

Els fets van passar poc abans de les 23.30 hores de dissabte a la terrassa de la cafeteria Remei del barri de Sant Narcís, en la confluència del carrer Riu Güell amb Mare de Déu del Remei. El conductor avançava per la primera d’aquestes vies però va perdre el control, va envair el carril bici i després va pujar a la vorera. Allà va esquivar un arbre i va xocar contra un senyal de circulació abans d’acabar envestint taules i cadires, atapeïdes a aquella hora. Algunes de la víctimes van veure com el cotxe anava a abalançar-se sobre ells, però no els va donar temps a reaccionar.

"Ha anat de segons. Jo estava de cara i he vist que el cotxe venia per aquí a bastanta velocitat. No m’ha donat temps ni a aixecar-me de la cadira. He reaccionat quan ja ens havia encastat a tots", ha explicat la Cristina Míu, una jove que es va acostar ahir al lloc dels fets amb el collarí col·locat a l’Hospital Josep Trueta on la van atendre a ella i a set ferits més. Els dos restants van ser traslladats a l’hospital de Santa Caterina, a Salt.

Després de l’impacte, la Cristina recorda estar fent voltes, arrossegada per terra, però res més. Una de les cambreres, d’origen asiàtic, va explicar com des de dins del local va sentir un fort terrabastall i al sortir va veure gent corrent i el cotxe aturat dins de la terrassa, on "les cadires i les taules estaven totes trencades".

Sota del cotxe

Notícies relacionades

Dels nou ferits, tres són menors. La més malparada, la nena de cinc anys, és l’única que continua ingressada al Josep Trueta, on va ser traslladada en helicòpter. Ella i la cadireta en què estava asseguda van quedar sota del cotxe, segons els testimonis directes. Pateix politraumatismes i traumatisme cranioencefàlic.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va manifestar hores després que des del Consistori "la principal preocupació" era que "tots els ferits i ferides es recuperin favorablement i com més aviat millor". En aquest sentit, es va mostrar confiada que la menor que continua ingressada es recuperi aviat. "Com vam dir ahir a la nit, estem a disposició tant de les persones ferides com de les seves famílies per a tot el que puguin necessitar en aquests moments", va recordar Madrenas, que es troba de vacances.