Violació múltiple a Bilbao i altres notícies que has de saber avui

bilbao vid 02 135829 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Sis detinguts per violar una jove de 18 anys a Bilbao. Sis homes d’entre 18 i 36 anys per la seva presumpta implicació en una agressió sexual en grup al parc d’Etxebarria de Bilbao. També ahir un home de 73 anys va ser detingut per agressió sexual a una nena de 7 anys a Arbúcies. Però la violència contra les dones s’estén més enllà de la sexual: una dona ha sigut apunyalada de gravetat al Raval de Barcelona per un home que estava obsessionat amb ella i Espanya va registrar al juliol una mort per violència masclista cada tres dies.


2) El PSOE recupera Navarra amb l’abstenció de Bildu. No hi ha hagut sorpresa i la candidata socialista ha sigut investida amb els 23 vots del PSN, Geroa Bai, Podem i Esquerra-Ezkerra i l’abstenció de cinc dels set diputats d’EH Bildu. La presidenta electa prendrà possessió del càrrec dimarts que ve.


3) La Fiscalia demana la imputació d’Aguirre i Cifuentes. Anticorrupció es recolza en diversos informes de l’UCO per demanar al jutge que instrueix el ‘cas Púnica’ que citi les expresidentes de la Comunitat de Madrid com a investigades pelpresumpte finançament irregular del PP regional.


Notícies relacionades

4) Temor d’una nova cursa nuclear entre els EUA i Rússia. Després de sis anys d’advertències i sis mesos d’ultimàtum a Rússia pel seu incompliment del  Tractat de Forces Nuclears d'Abast Intermedi (INF, per les seves sigles en anglès), els Estats Units han certificat aquest divendres l’abandonament formal del pacte que Ronald Reagan i Mikhaïl Gorbatxov van firmar el 1987.


5) L’augment de l’ocupació al juliol va ser el menor en set anys. L’ocupació el mes passat marca un nou màxim, però només suma 15.500 afiliats. El nombre total d’aturats es va situar en 3.011.433 persones, la xifra més baixa des del novembre del 2008. 

20190802 447964 paroe 1 1 / periodico