Captura il·legal

Enxampats uns furtius que amagaven prop de dos quilos de coral vermell al Cap de Creus | Vídeo

Alguns dels infractors tenien llicència per treballar a les zones que no estan incloses en la moratòria aprovada per la Generalitat

6a367463-6259-4669-af20-33bcb57b1b7e

6a367463-6259-4669-af20-33bcb57b1b7e

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una operació d’Agents Rurals, Mossos i inspectors de Pesca ha permès atrapar un grup de pescadors furtius que havien extret il·legalment tres sacs de coral vermell alCap de Creus. Alguns dels denunciats tenien llicència per treballar a les zones que no estan incloses en la moratòria de pesca de coral vermell aprovada per la Generalitat. L’operació va consistir en diversos dies de control i vigilància de la zona, protegida i on no es podia agafar l’espècie, amb efectius tant terrestres com aquàtics i aeris. 

Els Mossos han difós en vídeo la captura.

 

Als infractors, els van interceptar en una cala on havien aparcat els vehicles, tres d’ells portaven equips d’immersió però no portaven cap captura. No obstant, els investigadors sospitaven que podien haver amagat el coral.

Notícies relacionades

Finalment, a última hora de la tarda de dimecres van trobar tres sacs que els furtius havien amagat a uns cinc metres de profunditat i que contenien unes 150 colònies de coral, amb un pes total d’1,86 quilos.

El Departament d’Agricultura va establir el 2017 una moratòria a l’extracció de coral fins a finals de l’any 2027 a les aigües interiors de la zona situada entre el cap de Begur i la frontera amb França, seguint la principal recomanació de declarar una moratòria de la pesca a tota la costa catalana de 20 anys renovables, de l’informe de 14 experts de cinc institucions científiques sobre l’estat del coral vermell (Corallium rubrum) al litoral de Catalunya per garantir la perennitat de les poblacions de coral vermell i les activitats de pesca en el futur.

Temes:

Catalunya