En una autopista de Gijón

El kamikaze va recórrer 56 quilòmetres en 18 minuts abans del xoc múltiple a Astúries

Entre les cinc persones ferides n'hi ha una de gravetat i dos nens de 4 i 5 anys

accidente-asturias

accidente-asturias

2
Es llegeix en minuts
Efe

El conductor de 52 anys mort la nit passada en un xoc a l’autovia del Cantàbric (A-8), a l’altura del terme municipal de Gijón, va recórrer en sentit contrari almenys 56 quilòmetres en divuit minuts abans d’impactar contra un altre vehicle, la qual cosa implicaria que circulava a una velocitat d’uns 190 quilòmetres per hora.

Fonts de la Guàrdia Civil han apuntat que encara no s’ha precisat el punt exacte on el vehicle va accedir a l’autovia en sentit contrari i que va causar un accident en què van resultar ferides persones que viatjaven en dos vehicles diferents, una d’elles, greus.

No obstant, els primers avisos de la presència d’un conductor kamikaze a l’autovia a través del 112 el situaven a les 23.19 hores en el punt quilomètric 448, a la plataforma amb sentit Galícia però en direcció Santander, a l’altura del terme municipal de Cudillero.

Divuit minuts més tard, a les 23.37 hores, el 112 rebia l’avís del sinistre en el punt quilomètric 392,4, molt a prop d’una de les sortides de l’autopista cap a Avilés, tot i que dins del terme municipal de Gijón.

D’aquesta manera, el conductor hauria recorregut uns 56 quilòmetres en només divuit minuts, per la qual cosa hauria d’haver circulat a una velocitat propera als 190 quilòmetres per hora, un extrem que la Guàrdia Civil encara no ha determinat.

Fonts del Servei d’Emergències del Principat d’Astúries (SEPA) han apuntat que el centre de coordinació del 112 va rebre 62 trucades alertant de la presència del kamikaze abans de l’accident, i una altra desena més després del sinistre.

La delegada del Govern a Astúries, Delia Losa, ha insistit que la investigació de l’accident continua oberta, per la qual cosa encara és aviat per donar detalls sobre les circumstàncies en què es va produir el sinistre, com la velocitat a la qual circulava el vehicle o en quin punt va entrar a l’autovia.

La Guàrdia Civil està intentant aclarir els motius pels quals el van portar a conduir en sentit contrari i durant tants quilòmetres i està provant de contactar amb la família del mort.

Dos nens ferits

En el sinistre es va veure implicat un tercer vehicle en el qual viatjava un home de 48 anys i dos menors de 4 i 5 anys, que van resultar ferits lleus i també van ser traslladats a l’HUCA, així com la mare, que va resultar il·lesa.

El cadàver del conductor kamikaze va haver de ser excarcerat del vehicle en què viatjava, que va quedar totalment destrossat.

El ferit de més consideració és unhome de 69 anys, que conduïa el vehicle que va impactar contra el turisme que circulava en sentit contrari.

Després de ser excarcerat del seu vehicle, va ser ingressat en estat greu a l’Hospital de San Agustín de Avilés.

Notícies relacionades

En aquest mateix vehicle hi viatjava una altra dona, que va ser traslladada amb pronòstic reservat a l’Hospital Universitari Central d’Astúries (HUCA), a Oviedo.

Fonts de Trànsit a Astúries han assenyalat a Efe que no hi ha estadístiques sobre accidents provocats o causats per kamikazes, ja que no sempre és clara la intencionalitat que permet qualificar un conductor com a tal.