CRUELTAT ANIMAL

Els animalistes de Peta demanen substituir els toros dels Sanfermines per gent disfressada de dinosaures

L'organització s'ofereix a pagar les disfresses de T-Rex si l'alcalde de Pamplona accepta reemplaçar els «encierros» per un festival sense bovins

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’organització animalista Peta ha proposat a l’alcalde de Pamplona acabar amb els Sanfermines i convertir-los en “encierros” on persones disfressades de T-Rex persegueixin els corredors. 

L’organització s’ha ofert fins i tot a pagar les disfresses si l’alcalde de Pamplona accepta reemplaçar-los per un festival “cruelty-free” amb T-Rex. A més, altres organitzacions animalistes han llançat una campanya que pretén mostrar la lenta agonia i el sofriment dels toros durant les corrides de Pamplona i demana la supressió dels festejos taurins.

La campanya, acompanyada d’un vídeo, ha sigut posada en marxa per l’organització Animal Guardians i la Plataforma La Tortura No és Cultura (LTNEC). Sota el lema "Als Sanfermines la sang corre amb tu', es distribuirà en diversos idiomes i es donarà a conèixer en una primera fase a Espanya, França, Alemanya, Suïssa, Colòmbia, Portugal, Àustria, el Regne Unit, Holanda, Itàlia i els Estats Units.

El vídeo

El vídeo "revela sense embuts" la cruesa de la destinació d’aquests toros que molta gent desconeix "especialment fora d’Espanya", assenyalen les organitzacions en un comunicat.

En les imatges pròximes als animals torejats es pot comprovar "com les llàgrimes broten dels seus ulls o com salten davant el dolor punxant de les banderilles". Així mateix com "la punta de l’espasa d’una estocada en l’extrem de l’esquena surt per un dels costats del toro, sagnants rematades que semblen no acabar mai o toros vomitant sang amb ulls desorbitats".

Notícies relacionades

Les organitzacions demanen a la ciutadania que no participin d’aquests "cruels espectacles" i que escriguin a l’Ajuntament de Pamplona perquè elimini les corrides de toros durant les festes dels Sanfermines. "No es pot construir una societat de pau lliure de violència sense acabar primer amb els espectacles públics que inclouen sang i mort", afirma Marta Estaban, d’Animal Guardians, "per això sol·licitem que almenys s’elimini la part més cruenta que són les corrides de toros".

Aquests animals "no només pateixen l’estrès i les lesions dels “encierros”, sinó que després són torturats d’una manera atroç a la plaça", segons Carmen Ibarlucea, de la Plataforma la Tortura no és Cultura, per això, "el món ha de conèixer aquest aspecte negre de les festes dels Sanfermines". Ibarlucea assenyala que demanen als ciutadans no participar i mobilitzar-se en ajuda d’aquests animals i sol·licitar a l’Ajuntament de Pamplona l’eliminació de la lídia a la plaça de toros després dels “encierros”.