Homofòbia a Barcelona

Condemnat a sis mesos de presó per haver insultat un homosexual

L'home, que haurà de pagar una multa de 720 euros, també va intentar colpejar la víctima

zentauroepp16913185 matrimonio gay190715183359

zentauroepp16913185 matrimonio gay190715183359

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Secció Tercera de l’Audiència ha confirmat la condemna de sis mesos de presó i una multa de 720 euros a un home per un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals a l’haver insultat un homosexual amb expressions com: “Ets un ‘maricon’, un ‘sidazo’; et mataré, ‘maricon’ de merda”, segons la interlocutòria.

El Jutjat Penal 18 de Barcelona va condemnar l’acusat per un delicte de l’article 510.2 a) del Codi Penal i el va obligar a indemnitzar la víctima amb 600 euros per danys morals, si bé el va absoldre del delicte de lesions al no considerar que quedés provat en el judici, una sentència que va ser recorreguda.

Ara, l’Audiència ha desestimat els recursos contra aquesta sentència i l’ha confirmat íntegrament al considerar que s’aprecia que la valoració judicial "no és arbitrària, il·lògica, desraonada o absurda," perquè recull el que es va veure en el judici.

Atac en ple carrer

Segons els fets provats en la sentència del Jutjat Penal, l’acusat es trobava a la terrassa d’un bar al carrer Freser de Barcelona la nit del 16 de setembre del 2016 i va començar a insultar una dona que havia estacionat el seu cotxe i havia deixat els llums encesos per descarregar unes bosses.

L’acusat va dir a la dona “vella puta de merda”, moment en què va arribar el seu fill, que a l’escoltar "aquells improperis cap a la seva mare" va demanar a l’acusat i a una altra persona que estava amb ell que deixessin d’insultar-la.

Notícies relacionades

En aquell moment l’home no identificat va dir: “ui, si és gai”, i l’acusat va afegir: “no és un gai, és un ‘maricon’ de merda”, i va intentar colpejar-lo, tot i que la víctima el va poder esquivar, i posteriorment va continuar dirigint-li insults.

Per al jutjat, aquests fets són constitutius d’un delicte contra els drets fonamentals destinat a aquells que lesionin la dignitat de les persones mitjançant accions que comportin humiliació, menyspreu o descrèdit per raons d’identitat sexual, entre d’altres.