AJUTS A L'ESTUDI

La Caixa entrega beques de doctorat a 77 investigadors

Quatre universitaris barcelonins han rebut un dels ajuts de l'entitat financera

L'objectiu és incorporar joves talents nacionals i internacionals a les universitats i els centres d'investigació de referència

zentauroepp49041010 soc190712175024

zentauroepp49041010 soc190712175024

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari general d’Universitats, José Manuel Pingarrón, i el director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, han entregat aquest divendres els diplomes acreditatius de la seva beca de doctorat a 77 investigadors espanyols i internacionals en centres d’investigació estatals.

En l’acte d’entrega, en el CosmoCaixa de Barcelona, Giró ha assegurat que la investigació "és un dels tres pilars fonamentals d’actuació" de La Caixa i amb aquesta volen contribuir a reptes relacionats amb el funcionament del cervell, la lluita contra el càncer o la creació de nous materials, ha informat La Caixa en un comunicat.

La Caixa convoca anualment 20 beques per a investigadors espanyols de totes les disciplines que vulguin realitzar un doctorat en una universitat o centre d’investigació espanyol, i quatre dels becats aquest any són estudiants barcelonins.

A aquestes se sumen la segona convocatòria del programa de beques de doctorat INPhINIT de La Caixa –cofinançat per la Comissió Europea–, que atorga 57 beques per a joves investigadors de totes les nacionalitats.

L’objectiu dels dos programes –que han rebut 1.178 sol·licituds– és incorporar joves talents a les universitats i centres d’investigació espanyols, i les beques tenen una durada màxima de tres anys i un cost mitjà de 120.000 euros per beca per a tot el període.

Notícies relacionades

Catalunya ha atret el talent de 29 doctorands espanyols i internacionals que cursaran el seu doctorat INPhINIT en centres d’investigació catalans, una convocatòria en la qual s’han rebut 448 sol·licituds. Les 57 beques atorgades en aquest programa s’han distribuït entre 32 centres d’investigació, i les que rebran més estudiants el són el Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), amb sis becaris.

Quant a les especialitats, la física, amb 12 becaris, encapçala el rànquing, i la segueixen les enginyeries i tecnologies, amb vuit; la biologia molecular i la bioquímica, amb sis, i matemàtiques i informàtica, amb sis.