Pugen les màximes

Avís per calor extrema a Catalunya aquest divendres i diumenge

La Generalitat situa l'alerta a les comarques de la meitat sud-est i al Bages

GRAF6313  PALMA  ESPANA   29 06 2019 - Una mujer bebe agua para hidratarse mientras pasea por Palma  este sabado  bajo el intenso calor previsto para hoy  Por la ola de calor  que desde el jueves afecta a gran parte de la peninsula y Baleares  la Agencia Estatal de Meteorologia  Aemet  ha activado la alerta naranja para este sabado en el interior de Mallorca  donde las temperaturas maximas pueden alcanzar los 39 grados  EFE  Clara Margais

GRAF6313 PALMA ESPANA 29 06 2019 - Una mujer bebe agua para hidratarse mientras pasea por Palma este sabado bajo el intenso calor previsto para hoy Por la ola de calor que desde el jueves afecta a gran parte de la peninsula y Baleares la Agencia Estatal de Meteorologia Aemet ha activado la alerta naranja para este sabado en el interior de Mallorca donde las temperaturas maximas pueden alcanzar los 39 grados EFE Clara Margais / Clara Margais (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’uns dies de treva en què s’ha notat força el descens de les temperatures, acompanyades de xàfecs, Protecció Civil ha emès un avís per calor extrema per a aquest divendres i diumenge en punts del sud-est de Catalunya, així com a la comarca del Bages. La Generalitat recorda a través de les xarxes socials alguns consells bàsics per fer front a les altes temperatures, com ara protegir-se el cap amb un barret, beure molta aigua i evitar sortir a les hores de més calor.

Segons dades del Meteocat, les temperatures fregaran aquest divendres els 39°C en punts de Lleida i del nord de les Terres de l’Ebre. La mateixa previsió indica per demà màximes entre 28º i 33º al litoral i al Pirineu, entre 34º i 39º i entre 31º i 36º en la resta del territori, que no s’escaparà de les altes temperatures.

Notícies relacionades

Dissabte la temperatura mínima pujarà lleugerament i la màxima descendirà. L’ambient serà molt càlid igualment, tot i que no amb puntes tan elevades. Diumenge, de nou, la calor apretarà més.

 

Temes:

Calor Catalunya