Veí de Torre Pacheco

L'home que va matar la seva dona i li va posar una rosa al pit se suïcida a la presó

El reclús va ser trobat a la seva cel·la de la presó murciana de Sangonera amb talls als braços i al coll

torrepacheco / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’home que va ingressar a la presó per assassinar la seva parella, tots dos de nacionalitat equatoriana, a Torre Pacheco (Múrcia) el passat 10 de maig s’ha suïcidat a la seva cel·la de la presó murciana de Sangonera amb una fulla d’afaitar. La dona, que ja hi havia denunciat maltractaments, va ser trobada amb una flor al pit.

Fonts d’Institucions Penitenciàries han indicat a Efe que els fets van tenir lloc diumenge a la matinada entorn de les 2:40 hores quan el company de cel·la de l’intern mort, que respon a les inicials M. V. G. C., el va veure sagnar pel coll i els braços.

Immediatament, el reclús va avisar els funcionaris i aquests, al 112. Ja a infermeria els sanitaris li van practicar les maniobres de reanimació durant 45 minuts, tot i que sense èxit, i només van poder confirmar-ne la mort.

En la inspecció de la cel·la, els treballadors van trobar una fulla d’afaitar, incloses al lot higiènic dels reclusos.

Segons les mateixes fonts, fa uns dies la presó li havia retirat les mesures del protocol antisuïcidis pels informes favorables de psiquiatre, psicòleg i metge de la presó murciana, si bé continuava comptant amb un intern de recolzament a la cel·la. 

Després de confirmar la mort, la direcció del centre penitenciari va donar trasllat de les actuacions al jutjat de guàrdia, en tant que ha obert una investigació interna.

Les primeres hipòtesis, i a falta dels resultats de l’autòpsia, descarten que l’intern hagi sigut agredit. 

El van agafar fugint

L’home havia ingressat a presó provisional, comunicada i sense fiança, el passat 11 de maig per ordre del Jutjat d’Instrucció número 3 d’Elx (Alacant) després de ser detingut a l’aeroport d’Alacant quan suposadament pretenia fugir a l’Equador després d’assassinar la seva parella el dia anterior. 

Notícies relacionades

El cadàver de la dona, de 42 anys, va ser trobat en un llit de la casa, nu i amb una rosa al pit després que unes amigues que l’havien trobat a faltar a la feina avisessin la Guàrdia Civil.

Tot i que en principi havia transcendit que la víctima era el seu ex, pel que sembla hi mantenia encara una relació sentimental. Segons les fonts, la dona va presentar una denúncia per violència en l’àmbit familiar fa 10 anys que va derivar en una ordre d’allunyament contra ell, si bé en l’actualitat no existia cap procediment obert per maltractaments en aquesta parella.