De dos mesos

La dona trobada morta al riu Congost de Granollers estava embarassada

El cadàver va aparèixer amb el cap separat dins d'una bossa de plàstic

zentauroepp48921716 soc190703211857

zentauroepp48921716 soc190703211857

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La dona apareguda morta al riu Congost el mes de setembre passat, Vianca Alejandra Rocaestava embarassada de dos mesos, segons informa l’ACN. Així ho concreta la interlocutòria del Jutjat de Violència contra la Dona 1 de Granollers, que ha decretat la presó provisional, comunicada i sense fiança per a la parella de la víctima , que dilluns va ser detinguda pels Mossos a l’Hospitalet de Llobregat, tal com ha avançat EL PERIÓDICO.

El magistrat considera que hi ha "indicis raonables" que l’home, de 28 anys i de nacionalitat dominicana, va cometre l’homicidi, i detalla que el cadàver, que es va trobar al riu Congost el setembre passat, estava en un estat avançat de descomposició i sense el cap, que va ser trobat dins d’una bossa de plàstic.

El cos de la víctima va ser trobat per un passejant en avançat estat de descomposició, ja que havia estat dies a l’aigua i sotmès a les altes temperatures de l’estiu. Llavors no es va descartar que el cadàver hagués sigut atacat per algun animal. Aquestes circumstàncies van fer difícil concretar els signes de violència que presentava.

El mateix dia de la seva desaparició

La víctima, de 25 anys i originària de Bolívia, va desaparèixer el 17 de juliol del 2018 i, segons el jutge, el crim s’hauria comès aquell mateix dia a les dues de la matinada.

En aquell moment, el detingut va manifestar davant la policia que havia discutit amb la seva dona i que aquesta va marxar del domicili "sense donar explicacions i emportant-se totes les pertinences personals". La dona estava embarassada de dos mesos i, segons va declarar el marit, aquest va ser el motiu pel qual se’n va anar de casa.

Durant la investigació, els Mossos van prendre declaració a la mare de la víctima, que va assegurar que havia rebut dos missatges de veu de la seva filla pocs minuts després de les quatre de la matinada del 17 de juliol, tot i que la investigació ha conclòs que van ser gravats anteriorment i que els va rebre quan la dona ja havia mort a través de la xarxa wifi del domicili.

Notícies relacionades

La mare també va declarar que l’home li va donar roba de la seva filla que s’havia deixat a casa, cosa que "va considerar incongruent amb el fet que la seva filla hauria abandonat el domicili sense aquestes efectes". A més, la mare també va reconèixer el tros de tela trobat al costat del cadàver com a part d’un llençol que tenia la filla a casa.

El jutge ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per al detingut.