Un mort i un ferit en l'erupció del volcà italià Stromboli

La víctima mortal és un excursionista que s'ha vist sorprès per les violentes explosions de roques i lava

4dd4778c-6ccd-4794-af24-826987651949-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El volcà de l’illa de Stromboli, al sud d’Itàlia, ha registrat una sèrie de violentes explosions amb què ha expulsat roques i lava, que han provocat la mort a una persona i n’han ferit una altra, segons han confirmat fonts de Protecció Civil.

La víctima mortal és un excursionista , però encara no ha transcendit ni la seva identitat ni la seva nacionalitat, segons el balanç provisional que manegen les autoritats.

Incendis a les faldes del volcà

L’explosió s’ha produït a mitja tarda i l’expulsió de roca i de cendra ha provocat alguns incendis a les faldes del volcà; la seva activitat continua "en curs".

Al lloc han arribat dues aeronaus antiincendis Canadair per apagar els incendis locals i un helicòpter per ajudar alguns excursionistes.

Alguns turistes s’han llançat al mar

L’explosió ha provocat escenes de por entre els turistes que es troben en aquesta illa del Tirrè, al municipi de Ginostra, i alguns s’han llançat fins i tot al mar, segons els mitjans locals.

L’erupció ha provocat una enorme columna de dens fum blanc visible des dels voltants de l’illa.

El volcà Stromboli, a l’arxipèlag de les illes Eòlies i un dels pocs que es manté en activitat, té una alçària de 927 metres, però sota el nivell del mar es calcula que té uns 3.000 metres més submergits.

En la memòria encara hi ha l’erupció del 30 de desembre del 2002 que va provocar un petit tsunami al sud del Tirrè, amb una ona d’uns 20 metres d’alçària que va arrasar l’illa de Stromboli.

Notícies relacionades

L’Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia (INGV) italià ha assenyalat que les explosions del volcà s’han produït a les 16.46 h locals i ha assegurat que són les més fortes registrades des que es tenen dades, és a dir, des del 1985.

El d’aquest dimecres ha sigut un sotrac similar als produïts el 2003 i el 2007 i no deixen de ser fenòmens "bastant rars", perquè el volcà Stromboli es caracteritza per una activitat "contínua, però de baixa energia", segons un informe de l’INGV difós pels mitjans. 

Temes:

Volcans