INVESTIGACIÓ DELS MOSSOS

Detinguda la parella de la dona trobada morta fa un any a Granollers

El cos de Vianca Alejandra, de 25 anys, va ser trobat al riu Congost

zentauroepp48921716 soc190703211857

zentauroepp48921716 soc190703211857

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra van detenir dilluns la parella sentimental de Vianca Alejandra Roca, de 25 anys, el cos del qual va aparèixer el 9 de setembre del 2018 a la vora del riu Congost a Granollers. El jutjat que investiga la mort de la noia ha acordat, aquest dimecres, la presó provisional de l’arrestat Joel P. El sumari continua sent secret.

La família de la víctima va denunciar la seva desaparició dos mesos abans que es trobés el cos sense vida. El 16 de juliol del 2018, va acudir, juntament amb la seva parella, a casa de la seva mare per deixar el seu fill de 6 anys. Després, tots dos se’n van anar a sopar i aquesta és l’última vegada que la seva mare va tenir notícies de la Vianca. Joel P. va explicar llavors que aquella nit va discutir amb la seva dona i que els dos es van separar. Mai més es va tornar a saber d’ella. La veu d’alarma la va donar l’endemà l’empresa de cosmètica en la qual treballava, quan no s’hi va presentar. Des d’aleshores, les associacions de desapareguts van començar a distribuir un cartell amb la seva foto per les xarxes socials.

Cos en mal estat

Notícies relacionades

El cos de la Vianca es va recuperar el diumenge 9 de setembre de l’any passat. Va ser albirat per un passejant a les sis de la tarda i es trobava en avançat estat de descomposició, a causa del temps que havia estat a l’aigua i de les altes temperatures de l’estiu. Tampoc es va descartar llavors que el cadàver hagués sigut atacat per algun animal. Aquestes circumstàncies van fer difícil concretar els signes de violència que presentava. També va ser complicada la seva identificació.

Els Mossos van mantenir totes les hipòtesis obertes fins dilluns passat, quan la policia va arrestar la parella sentimental de la dona. En aquests últims mesos, els investigadors han pogut reunir proves contra ell. La fiscalia ha demanat, aquest dimecres, la seva presó provisional i el jutjat que s’encarrega del cas així ho ha decretat. Per tant, aquest crim s’ha convertit en un nou assassinat de violència masclista.