Una masia inicia una campanya per ajudar el ramader que ha perdut el seu bestiar en l'incendi de la Ribera d'Ebre

El ramader de la Torre de l'Espanyol, Pere Jornet, va aparèixer ahir al Telenotícies de TV-3 visiblement afectat per explicar la desgràcia

Al conèixer la notícia, una masia de Prats de Lluçanès (Osona) va iniciar una campanya a les xarxes per aconseguir-li ovelles

zentauroepp48817596 incendio en ebre 27 06 2019 incendio forestal terres de l eb190627130622

zentauroepp48817596 incendio en ebre 27 06 2019 incendio forestal terres de l eb190627130622 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A part d’haver devastat de moment més de 4.000 hectàrees a la Ribera d’Ebre (Tarragona), l’incendi que es va iniciar en uns terrenys forestals pertanyents al municipi de Vinebre ha arrasat una granja a la Torre de l’Espanyol, un dels municipis on més està afectant el foc. Tal com va explicar el ramader afectat, Pere Jornet, al Telenotícies de TV-3, el foc li ha destrossat la finca, la maquinària agrícola i l’ha deixat sense cavalls ni ovelles.

Notícies relacionades

Al fer-se publica la desgràcia, des de la masia El Taulell del Soler de n’Hug, a Prats de Lluçanès (Osona), han impulsat una iniciativa a través de les xarxes socials per provar de contactar amb el ramader afectat i ajudar-lo a tornar a aconseguir ovelles. En menys de 12 hores, el missatge ja ha aconseguit 2.300 retuits i ja hi ha molta gent anònima que ha ofert la seva ajuda en forma d’ovelles o maquinària.

Abel Peraire, un dels impulsors de la campanya, ha comparegut aquest matí al programa ‘Els Matins de TV-3’ i ha explicat que l’objectiu de la campanya és tornar-li en la mesura més gran del possible el que ha perdut. "Entre tots podem oferir ovelles al pastor de l’Ebre que ha perdut ramat. També volem obrir un crowdfunding", ha anunciat Peraire.

Temes:

Incendis