CENSURA TAMBÉ A MADRID

Pride Barcelona veta la participació de Cs en la manifestació de dissabte

Els organitzadors de la festa LGTBI+ han votat per unanimitat l'exclusió del partit taronja pels seus pactes amb Vox i aquests "lamenten" la decisió i esperen que "reflexionin i rectifiquin"

rjulve30212007 barcelona 27 de junio del 2015  festival pride barcelona  ac180626132224

rjulve30212007 barcelona 27 de junio del 2015 festival pride barcelona ac180626132224

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’organització de la festa LGTBI+ Pride Barcelona ha decidit, finalment, no deixar participar Ciutadans en la manifestació que tindrà lloc aquest dissabte.

Les entitats organitzadores s’han reunit aquest dimecres a la tarda i han votat "per unanimitat" vetar l’accés al partit d’Albert Rivera. Sí que hi participaran el PDECat, ERC, els comuns i el PSC, en una marxa en la qual podran tenir carrosses, però que es reservarà la capçalera per a "representants de les famílies LGTBI i activistes".

La raó que han adduït és que la formació taronja ha incomplert el compromís que van firmar la setmana passada, requisit indispensable per participar-hi, que incloïa "no pactar ni avalar formacions polítiques" que "fomentin el discurs de l’odi, antifeminista, racista, xenòfob i que atemptin contra els drets de les persones LGTBI+" en els seus programes.

PrideBarcelona havia posat com a requisit als partits polítics que volguessin participar a la festa la firma d’un manifest en contra de partits homòfobs com Vox. Ciutadans no ha firmat el text a Madrid, però sí que ho ha fet a Barcelona. No obstant, els organitzadors de la festa a Barcelona han considerat en la votació, per unanimitat, que Cs no pot participar en la desfilada.

La resposta de Cs

Ciutadans ha emès un comunicat en el qual "lamenta" que Pride Barcelona "hagi cedit a les pressions polítiques" i hagi exclòs el principal partit de Catalunya d’aquesta manifestació, alhora que recorda als organitzadors de la desfilada que "la formació liberal és el partit que més propostes ha presentat al Parlament de Catalunya en l’última legislatura a favor del col·lectiu i del correcte desplegament de la llei 11/2014 de drets del col·lectiu LGTBI+".

En el text, Cs confia que l’organització "reflexioni i rectifiqui, tenint en compte que és una festa que ha d’estar oberta a tots els partits polítics i persones que defensen activament els drets LGTBI+".

A Madrid, Cs i el PP, sense carrossa

A Madrid, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) i COGAM, col·lectiu LGTBI+ de Madrid, ha assegurat que en la manifestació de l’Orgull 2019 que Cs "no portarà carrossa per apoderar partits que atempten contra la dignitat del col·lectiu", en clara al·lusió a Vox, ni el PP podrà afegir-se a la capçalera de la manifestació com van fer fa dos anys.

Notícies relacionades

Després de conèixer aquest veto, Vox ha sortit en defensa de Ciutadans, argumentant que els organitzadors de la manifestació "són una organització sectària que només permet una manera de ser LGTBI", en paraules del seu portaveu parlamentari, Iván de Espinosa de los Monteros.

A més, Vox ha criticat amb idèntica duresa la mesura de col·locar a Cibeles la bandera LGTBI amb motiu de la celebració de l’Orgull, perquè consideren que és "un ‘lobby’ que odia tot el que no pensa com ells".