VA MORIR LA SEVA PROFESSORA

Sis noies ferides en l'accident de Costa d'Ivori reben l'alta mèdica

profesora-fallecida vid 24 143154 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Sis de les deu noies catalanes que van resultar ferides dissabte en un accident d’autobús a Costa d’Ivori ja han rebut l’alta, mentre que les quatre restants estan en observació en una clínica d’Abidjan, segons informen fonts del Ministeri d’Afers Estrangers.

Les deu noies van resultar ferides en el sinistre que va costar la vida a la monitora i professora Teresa Cardona i formaven part d’un grup de 30 voluntàries de Barcelona que viatjava a bord de dos minibusos des d’Abidjan a Yamoussoukro.

Segons expliquen des del departament que dirigeix Josep Borrell, totes les noies es troben ja a Abidjan i de les 10 que van ser examinades diumenge en una clínica, sis han rebut l’alta mentre que quatre més estan en observació.

A més d’estar en contacte amb els membres del grup, les seves famílies i l’organització a la qual pertanyien, l’Ambaixada espanyola a Costa d’Ivori "està acompanyant el germà de la difunta i fent gestions per agilitar el trasllat del cadàver a Espanya amb la màxima brevetat possible", han explicat les fonts. Així mateix, s’estan fent gestions per procedir al canvi dels vols de la resta d’integrants del grup, a fi d’avançar el seu viatge de tornada a Espanya "com abans millor", han precisat.

Camp de treball solidari

Notícies relacionades

Teresa Cardona, subdirectora de l’escola Canigó de Barcelona, vinculat a l’Opus Dei, i les noies ferides formaven part d’una expedició composta per un total de 30 voluntàries. Tres d’elles, coordinadores, i les altres 27, estudiants de batxillerat i els primers cursos d’universitat.

El grup havia viatjat aquest mateix divendres al país africà per participar durant les dues pròximes setmanes en el camp de treball del denominat projecte AnitieKossobe, una iniciativa que consisteix a rehabilitar una escola i ajudar els nens de la zona.