Una burilla, probable causa de l'incendi de Maials (Lleida), que ha cremat unes 27,5 hectàrees

El foc ha quedat controlat a les 16.18 hores d'aquest diumenge

maials

maials

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els Bombers de la Generalitat donen per controlat l’incendi que es va declarar dissabte a la tarda al terme municipal de Maials (Lleida), que ha afectat una superfície de 27,5 hectàrees de zona boscosa, i que ha comportat que durant unes hores hagi estat tancada al trànsit la C-12.

Fonts dels Bombers han explicat aquest diumenge que el perímetre total en què han treballat abastava unes 40 hectàrees, de les quals 27,5 han resultat cremades.

L’incendi s’ha donat per controlat a les 16.18 hores, després de "confirmar que no hi havia cap punt calent i que s’havia arribat a tot el perímetre".

Trànsit reobert

Així mateix, han informat que la carretera C-12, entre els quilòmetres 96 i 101,5, està oberta al trànsit, després que durant unes hores s’hagi desviat per la C-233.

El foc va començar en un dels marges de la C-12, a l’altura del quilòmetre 97,5, i va mobilitzar durant la tarda i nit de dissabte un total de 45 dotacions, de les quals n’hi havia 34 de terrestres i 11 d’aèries.

Un cigarret, causa probable

Els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi d’"una negligència com a possible causa, un cigarret el més probable", segons informen al seu compte de Twitter, on també indiquen que la investigació sobre l’origen del foc "continua oberta".

Efectius dels bombers continuen a la zona "revisant i remullant diferents punts calents".

També es fa una revisió de tot el perímetre afectat, especialment en les hores del dia amb les temperatures més altes i les humitats relatives més baixes.

Notícies relacionades

A més dels bombers, també s’han desplaçat fins al lloc efectius dels Mossos d’Esquadra, dels Agents Rurals i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha traslladat una ambulància amb caràcter preventiu.

El departament d’Interior i la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments demanen "molta precaució" en les pròximes hores per poder "disfrutar d’una revetlla de Sant Joan amb seguretat" davant del risc "elevat" d’incendi.