El Suprem sentencia que 'La manada' va cometre violació i altres notícies que has de saber avui, en un minut

sentencia de la manada / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) El Suprem sentencia que ‘La manada’ va cometre violació i els condemna a 15 anys. Els cinc acusats per violació a una jove als Sanfermines han anat directes a la presó sense passar pels jutjats. Les organitzacions feministes han mostrat la seva satisfacció per la sentència, que també ha rebut elogis d’alcaldesses com Carmena i Colau, i del president del Govern en funcions, Pedro Sánchez.


2) Mas simula tornar per moderar Puigdemont. L’expresident multiplica la seva presència en els mitjans de comunicació, llança missatges en clau interna i es reuneix a Waterloo amb Carles Puigdemont. El seu objectiu: posar ordre en un espai, el de la postconvergència, ara mateix caòtic i dividit. El centredreta català oposat a l’independentisme també treu el nas i funda Lliga Democràtica.

mas-audio / periodico


3) Espanya s’obre a gravar els vols amb impostos contra la crisi climàtica. El Govern de Pedro Sánchez es mostra “obert a abordar” la proposta sempre que es tingui en compte la situació perifèrica d’Espanya i l’existència de les illes.


Notícies relacionades

4) El Madrid aconsegueix la Lliga Endesa al Palau. Els blancs van aixecar el seu segon títol consecutiu aprofitant la seva segona oportunitat. Ningú havia sigut capaç en la història de remuntar un 2-0; l’equip de Pablo Laso va mantenir aquesta tradició i es va imposar en el quart partit a la pista blaugrana (68-74).


5) Trump va ordenar un atac a l’Iran, tot i que va rectificar. Les forces militars nord-americanes estaven llestes per atacar tres objectius, però el president dels EUA va decidir cancel·lar l’operació 10 minuts abans de l’hora prevista per a l’atac perquè va considerar “no propocional” el potencial de 150 víctimes civils.

20190621 442366 trumpe 1 1 / periodico